h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Yeğenini düğünde öldüren adamın davası başladı, görgü tanıkları olayı anlattı

Yeğenini düğünde öldüren adamın davası başladı, görgü tanıkları olayı anlattı

İzmit'te düğünde husumetli oldukları yeğenini öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanığın, yeğeniyle arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine 5 el ateş ettiği belirtildi. Sanığa, "Haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 12 ila 18 yıl arasında hapis cezası isteniyor. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İzmit ilçesinde düğünde yaşanan husumet sebebiyle yeğenini öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi. Olay, 30 Ekim 2022 tarihinde Kadıköy Mahallesi’nde bulunan bir düğün salonunda gerçekleşti. Hakan Aydın ile Muharrem Ç. arasında çıkan tartışma sonucunda Muharrem Ç., yeğenini 5 el ateş ederek öldürdü. Sanık tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Sanık hakkında “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, olay günü Hakan Aydın’ın Muharrem Ç.’nin bulunduğu masaya gelerek yumruk attığı, bunun üzerine Muharrem Ç.’nin ruhsatsız tabancayla ateş ettiği belirtiliyor. Duruşmada tanık olarak dinlenen maktulün annesi Sefade Aydın, olay günü Muharrem’in annesinin hasta olduğunu söyleyerek kendilerini Niğde’ye götüreceğini söylediğini ifade etti. Sefade Aydın, olayın yaşandığı gün annesinin yoğun bakımda olduğunu ve olaya şahit olmadığını belirtti.

Duruşmada tanık olarak dinlenen diğer şahıslar, olay anında küfür veya hakaret görmediklerini ve sanığın silahını çekerek ateş ettiğini doğruladılar. Tanıklardan biri olan Gökhan A., Hakan Aydın’ın dışarı çıkmasının ardından Muharrem Ç.’yle konuşmaya başladığını ve Muharrem Ç.’nin silahını çekerek ateş etmeye başladığını söyledi. Gökhan A. ayrıca, Hakan Aydın’ın da Muharrem Ç.’ye vurmadığını ve sadece konuştuklarını belirtti.

Sanığın kardeşi Nuray A., yaşananların sebebinin anneleri olduğunu ve olayın gerçekleştiği gün Hakan Aydın’ın abisini küfür ettiğini söyledi. Nuray A. ayrıca, yaşananların Muharrem Ç. ile abisi arasında bir dargınlık olduğu için gerçekleştiğini belirtti.

Olayla ilgili olarak sanık Muharrem Ç.’nin takdirine bırakılan cezanın mahkeme tarafından belirlenmesinin beklendiği bildirildi.

Muş’ta 48 öğrenci trafik kuralları konusunda eğitim aldı

Sıradaki haber:

Muş’ta 48 öğrenci trafik kuralları konusunda eğitim aldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.