h Dolar 34,2963 % 0.1
h Euro 36,9715 % 0.1
h Sterlin 44,3447 % -0.33
h Altın (Gr) 2.994,93 %-1,08
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Yemek videolarıyla Türkiye’nin kalbini çalan genç, annesinin depremden bu yana sadece onun mutfağında rahat uyuyabiliyor

Yemek videolarıyla Türkiye’nin kalbini çalan genç, annesinin depremden bu yana sadece onun mutfağında rahat uyuyabiliyor

Hatay'da meydana gelen depremde 19 yaşındaki Taha Duymaz ve kardeşleri hayatını kaybetmişti. Taha Duymaz'ın annesi Meryem Duymaz, depremden bu yana evladının mutfakta uyuyamadığını ve her gün mezarlarını ziyaret ettiğini söyledi. Anne Duymaz, "Mezarlarına gelmezsem hasta oluyorum" dedi. Baba Mehmet Duymaz ise çocuklarını özlüyorlar ve hiçbir şeylerinin kalmadığını ifade etti.

Asrın felaketinde Hayatını Kaybeden Sosyal Medya Fenomeninin Annesi Taha Duymaz, Depremden Sonra Mutfağında Uyuyor

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden sosyal medya fenomeni Taha Duymaz’ın annesi Meryem Duymaz, aylar geçmesine rağmen hala acısını unutamıyor. Depremde kaybettiği 19 yaşındaki oğlu ve beraberindeki kardeşleriyle birlikte Antakya’ilçesinde yakalanan Meryem Duymaz, Taha’nın mutfağından başka bir yerde uyuyamıyor.

Taha Duymaz, sosyal medyada paylaştığı yemek tarifleriyle milyonlarca insanın sevgisini kazanmıştı. Ancak Kahramanmaraş merkezli depremler kardeşleri Umut ve Melek ile birlikte Hatay’da onu yakaladı ve hayatını kaybetmesine neden oldu. Genç fenomenin ölümü, ülkedeki birçok insanı üzüntüye boğdu ve kardeşleriyle birlikte Yayladağı ilçesinde bulunan aile mezarlığında toprağa verildi. Ancak Meryem Duymaz, oğullarının acısını hala unutabilmiş değil. Her gün mezarı ziyaret eden Duymaz, gözyaşlarına hakim olamıyor. Taha’nın mutfak dışında uyuyamaması ise yürekleri dağlıyor.

“Mezarlarına Gitmezsem Hasta Oluyorum, Gidince Rahatlıyorum”

Mezarını ziyaret etmediğinde hasta olduğunu dile getiren Meryem Duymaz şunları söyledi: “Oğlum çok iyi bir insandı, beni çok seviyordu. Rabbim, evlatlarıma rahmet eylesin. Depremde evlatlarımı kaybettim; üzerinden bir yıl geçti, unutamıyorum. Her gün ağlıyorum, her an düşünüyorum. Çok zor, Rabbim kimseye böyle bir acı yaşatmasın. İnşallah bir daha böyle bir felaket yaşanmaz. Taha, her şeyi yapıyordu. Bize ve kardeşlerine bakıyordu. Taha’nın hayalleri çok büyüktü, hiç unutamam. Mezarlarını ziyaret etmezsem hasta oluyorum, gittiğimde rahatlıyorum. Dua ediyorum, onlarla konuşuyorum. Şimdi ben de Taha için yemek yapıyorum. Her gece uyuyamıyorum.”

“Evladımın Vefat Etmesinden Beri Mutfakta Uyuyorum”

Taha’nın mutfağında uyuduğunu ve başka bir yerde rahat edemediğini belirten Meryem Duymaz, şunları söyledi: “Burada Taha’nın mutfağında uyuyorum. Başka bir yerde rahat edemiyorum. Gidiyorum, başka odaya geçiyorum, sonra yine mutfağa dönüyorum. Yatağımı mutfakta serdim, burada uyuyorum. Taha’nın mutfağında uyuyorum, başka bir yerde uyuyamıyorum. Evladımın vefat etmesinden beri mutfakta uyuyorum. Çocuklarım bunu istemiyor ama ben burada uyumak istediğimi söylüyorum.”

“Depremde 3 Evladımı Kaybettim, Hepsi Özlüyorum”

Baba Mehmet Duymaz da evlatlarının acısını unutmadığını belirterek, “Neredeyse 1 yıl oldu, hala unutamıyoruz. Artık hiçbir şeyimiz yok. Bizim matemiz 6 Şubat. Depremde 3 evladımı kaybettim, hepsini özlüyorum” dedi.

7 milyon liralık dolandırıcılık şebekesi faaliyeti sonlandırıldı

Sıradaki haber:

7 milyon liralık dolandırıcılık şebekesi faaliyeti sonlandırıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.