h Dolar 34,0000 % 0.29
h Euro 37,8431 % 0.29
h Sterlin 44,9273 % 0.84
h Altın (Gr) 2.820,23 %0,39
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Yeni bir masal kitabı raflardaki yerini aldı

Yeni bir masal kitabı raflardaki yerini aldı

Matematik öğretmeni İlyas Turhal'ın ilk kitabı "Bir Tutum Masal", çıktı. Kitap, köy hayatında kitaplara ulaşmanın zorlukları üzerine kurgulanan hayali karakterleri ve özgün masalları içeriyor. Turhal, kitabının edebiyat tarihindeki masalların sınırları aşmayan kalıplarından farklı olduğunu ve tamamen özgün masallar kaleme aldığını belirtti. Kitap, üç ciltlik bir projenin ilk bölümünü oluşturuyor.

Adıyamanlı Matematik Öğretmeni İlyas Turhal, ilk kitabı olan “Bir Tutum Masal”iyle okurların karşısına çıktı. Kitap, TEOG sınavına girecek öğrencilere yönelik hazırladığı kaynak kitaplarla tanınan Turhal’ın edebiyat alanındaki ilk çalışması olarak dikkat çekiyor. “Bir Tutam Masal” adlı kitapta, toplamda 8 farklı hikaye yer alıyor.

Turhal, kitap hakkında yaptığı açıklamada, “Hayatımda kitaplar her zaman önemli bir yer tutmuştur. Ancak çocukluğum ve gençlik yıllarımın geçtiği köy hayatının kısıtlılıkları nedeniyle kitaplara ulaşmakta zorlandım. Bu zorluklar üzerine hayal gücümle oluşturduğum karakterleri ortaokul yıllarımdan itibaren kaleme almaya başladım. Şimdi ise ilk edebi eserim olan ‘Bir Tutam Masal’ kitabımla okuyucuların karşısına çıkmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Edebiyat tarihimizde masalların geniş bir yer kapladığını, ancak gelişme göstermediğini, belirli kalıpların içinde sıkıştığını fark ettim. Ben de bu eserimde herhangi bir masal kalıbına uymadan, tamamen özgün ve sınırları zorlayan masallar kaleme aldım. Bu kitapta ise bu masallardan 8 tanesine yer verdim” diye konuştu.

İlyas Turhal’ın “Bir Tutam Masal” isimli ilk kitabı, okurlarını masalsı bir yolculuğa çıkarıyor.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, bir yıl içerisinde 225 operasyon gerçekleştirdiği bildirildi.

Sıradaki haber:

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, bir yıl içerisinde 225 operasyon gerçekleştirdiği bildirildi.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.