h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Yeni bir skandal ortaya çıktı: Çankırı’da milyonlarca lira dolandırıcılık olayı

Yeni bir skandal ortaya çıktı: Çankırı’da milyonlarca lira dolandırıcılık olayı

Çankırı'da ponzi yöntemini kullanan 5 kişi, 8 kişiyi yaklaşık 5 milyon TL dolandırdıktan sonra polis operasyonuyla yakalandı. Şahısların 100 milyon TL'ye yakın vurgun yaptığı belirlendi. Gözaltına alınan şüpheliler arasında sahte madeni kripto para ve suç unsuru olabilecek dokümanlar ele geçirildi. Çankırı Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılığa ilişkin geniş çaplı bir inceleme başlattı. Şikayetler üzerine harekete geçen ekipler, şüphelileri tespit ederek operasyon düzenledi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mağdurların sayısında artış bekleniyor.

Çankırı’da 5 Milyon TL Dolandırıcılık Olayında 5 Kişi Yakalandı

Çankırı’da, “ponzi” yöntemini kullanarak 8 kişiye yaklaşık 5 milyon TL dolandıran 5 kişi, polis ekipleri tarafından yakalandı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, gözaltına alınan şahısların toplamda 100 milyon TL değerinde vurgun yaptığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, Çankırı’da yaklaşık 1.5 yıl süren bir dönemde vatandaşları yüksek kar vaadi ile dolandırmak amacıyla saadet zinciri benzeri bir yapı kuran E.T.Ç., N.Ö. .YÇ., Y.Ç. ve S.A. isimli kişiler, birçok vatandaşı kandırdı. Şahıslar, Seçil Erzan davasıyla gündeme gelen “ponzi” yöntemini kullanarak, birlikte hareket ederek sisteme üye kaydı gerçekleştirdi. Şüphelilerin, Çankırı’da 8 kişiyi yaklaşık 5 milyon TL dolandırdığı belirlendi.

Gözaltına alındılar

Kar vaadiyle paralarını yatıran ancak sonrasında paralarını alamayan mağdurların şikayeti üzerine harekete geçen Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri detaylı bir inceleme başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda, şüphelilerin E.T.Ç., N.Ö., Y.Ç., Y.Ç. ve S.A. olduğu tespit edildi. Ekipler tarafından gerçekleştirilen operasyon ile 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin E.T.Ç., Y.Ç. ve N.Ö. olduğu belirlendi.

Sahte kripto paralar ele geçirildi

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ise suç unsuru olabilecek belgeler ve dijital materyaller ele geçirildi. Ayrıca, sahte madeni kripto para bulunan dekontlar da bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Çankırı Adliyesine sevk edildi. Y.Ç., E.T.Ç. ve Y.Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, S.A. ve N.Ö. ise serbest bırakıldı.

Öte yandan, yapıya birçok vatandaşın dahil olarak mağdur olduğu ve mağdurların sayısının artabileceği değerlendiriliyor.

7 kişi tefecilik yaparken yakalandı, İzmir’de gözaltına alındı

Sıradaki haber:

7 kişi tefecilik yaparken yakalandı, İzmir’de gözaltına alındı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.