h Dolar 34,2906 % 0.16
h Euro 37,0922 % 0.16
h Sterlin 44,6008 % -0.04
h Altın (Gr) 3.028,62 %0,57
h BIST100 8.908,47 %0,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Yozgat’ta sokak lezzetlerine talep artış gösteriyor

Yozgat’ta sokak lezzetlerine talep artış gösteriyor

Yozgat'ta seyyar tezgahlarda satılan sokak lezzetleri, vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Sokak lezzetlerinin, restoranlara göre daha ekonomik olması nedeniyle rağbet gördüğü belirtiliyor. Yozgat'ta kebapçı ustası Ercüment Geniş, 30 yıldır bu işle uğraştığını ve sokak lezzetlerini uygun fiyatlarla vatandaşlarla buluşturduğunu dile getirdi. Nuhel Bolat ise kavurma, köfte, sucuk içi, ciğer ve tavuk sote gibi ürünleri Et ve Süt Kurumu'ndan temin ederek Yozgat halkına sunuyor. Sokak lezzetlerinin fiyatlarının daha uygun olmasının talebi artırdığı belirtiliyor. Ömer Bozkurt da Et ve Süt Kurumu'ndan temin ettikleri etleri uygun fiyatlarla vatandaşlara sunduklarını ifade etti. Öğrenci Ahmet Aydoğan ise daha hesaplı olduğu için öğle yemeklerinde seyyar sokak satıcılarını tercih ettiğini söyledi.

Yozgat ilinde seyyar tezgahlarda satılan sokak lezzetlerine olan ilgi artıyor. Yöresel tatları sunan lezzet ustaları, lokantalara göre daha ucuz olan sokak lezzetlerinden memnuniyetle tüketiliyor. Kebap ustası Ercüment Geniş, 30 yıldır kebapla uğraştığını ve şu anda Yozgat’ta sokak lezzetlerini vatandaşlara sunduğunu belirtiyor. Fiyatların uygun olması nedeniyle müşteri kitlesini genellikle memurlar ve öğrenciler oluşturuyor. Sokak lezzetlerinin son yıllarda popüler hale geldiğini ifade eden Nuhel Bolat, Yozgat’ta kavurma, köfte, sucuk içi, ciğer ve tavuk sote gibi ürünleri Et ve Süt Kurumu’ndan temin ettiklerini söylüyor. Lokantalara göre daha uygun fiyatlarla hizmet verdiklerini belirten Bolat, kazançlarının yanı sıra müşterilerin memnun kalmasına da önem verdiklerini vurguluyor. Aynı şekilde seyyar satıcı Ömer Bozkurt da Et ve Süt Kurumu’ndan daha uygun fiyatlarla ürün temin ettiklerini ve bunu vatandaşlara aktardıklarını söylüyor. Öğrenci Ahmet Aydoğan ise hesaplı olmaları nedeniyle öğle yemeklerinde seyyar sokak satıcılarını tercih ettiğini belirtiyor.

Sivil polis aracıyla otomobil çarpıştı, 3 kişi yaralandı

Sıradaki haber:

Sivil polis aracıyla otomobil çarpıştı, 3 kişi yaralandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.