h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • İpucu
  • Ayetel Kürsi duası nasıl okunur? Ayetel Kursi’nin Türkçe okunuşu

Ayetel Kürsi duası nasıl okunur? Ayetel Kursi’nin Türkçe okunuşu

Bakara Suresi'nin 255. ayeti olan Ayetel Kürsi'nin okunması, hadislerde önemli faziletleri ve faydaları içermektedir. Tevhid inancını vurgulayan bu dua, doğru telaffuz ve ezberleme için uygun okuma kurallarına dikkat edilmelidir. Arapça bilenler için Arap harfleriyle, bilmeyenler için Türkçe yazılışlarla okunabilir. Abdestli olmanın faziletine vurgu yapılır; ancak gusül almış, namaz abdesti olmayanlar da okuyabilir. Zor durumlarda veya korku anlarında ezberden okuma tavsiye edilir.

Bakara Suresi’nin 255. ayeti olan Ayetel Kürsi’nin okunması, hadislerde birçok fazilet ve fayda ile anlatılmıştır. Ayetel Kürsi’nin anlamını ve mealini öğrenerek, bu dua ile Tevhid inancını vurgulamak mümkündür. Ayetel Kürsi’yi doğru bir şekilde okumak ve ezberlemek için okuma kurallarına uygun bir telaffuz önemlidir. Ayetel Kürsi’nin Arapça ve Türkçe okunuşu hakkındaki bilgileri sizler için derledik.

Ayetel Kürsi’yi Arapça okumak için Arap harflerini ve bu harflerin çıkışlarını iyi bilmek önemlidir. Arapça harfleri bilmeyenler için ise Türkçe yazılışlarını okuyarak ve Arapça okunuşunu dinleyerek doğru telaffuz etmek mümkündür.

Ayetel Kürsi Nasıl Okunur?

Ayetel Kürsi, Kuran-ı Kerim’in Bakara suresinde yer alan bir ayettir ve içerdiği mana bakımından yüksek değeri nedeniyle “kürsi” yani yüksek anlamına gelir. Ayetel Kürsi’nin okunması sırasında abdestli olmanın faziletleri vurgulanır. Ancak gusül abdesti almış ama namaz abdesti bulunmayan kişilerin de okuması mümkündür. Özellikle zor durumlar veya korku anlarında, Ayetel Kürsi’nin ezberden okunması tavsiye edilmektedir.

Ayetel Kürsi’nin Arapça okunuşu ve Türkçe yazılışı şu şekildedir:

Bismillahirrahmanirrahim Allahu la İlahe illa hüvel hayyül gayyumu. La teahuzuhu sinetün vela nevm. Lehu ma fissemavati vema fil ardi menzellezi yeşfeu indehu illa bi iznih. Yalemu ma beyne eydiyhim vema fi halfehüm. Vela yuhitune bişey im min ilmihi illa bi maşae. Vesia kürsiyyuhüssemavati vel ard. Vela yeuduhu hıfzıhüma ve hüvel aliyyul azim.

Savaş Cebeci ve Kaan Kazgan arasında yaşanan dövüş olayı sosyal medyayı salladı!

Sıradaki haber:

Savaş Cebeci ve Kaan Kazgan arasında yaşanan dövüş olayı sosyal medyayı salladı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.