h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • İpucu
  • Bugün De Nasıl Yazılır? Bugün De Ayrı Mı Yazılır Birleşik Mi? TDK’ya Göre Bugün De Nasıl Yazılır?

Bugün De Nasıl Yazılır? Bugün De Ayrı Mı Yazılır Birleşik Mi? TDK’ya Göre Bugün De Nasıl Yazılır?

Bir bağlaç, kendisinden önce gelen kelimeyi farklı anlamlar bakımından pekiştirebilir. Bugün de ifadesinin doğru yazılışı üzerine yapılan incelemede, bu bilginin göz önünde bulundurulması önemlidir. TDK Yazım Kuralları Kılavuzu’ndaki temel açıklamalar dikkate alındığında, bugün de ifadesinin yazılı dildeki doğru kullanımı öğrenilebilir. -dA bağlacıyla birlikte yazılan bugün de ifadesinin yazımı ayrı mı olmalıdır, bitişik mi?

Türkçede, iki ayrı sözcüğün yaygın olarak birlikte kullanıldığı durumlar mevcuttur. Ancak bu durumlarda, iki ayrı sözcüğün her zaman birleşik kelimeyi meydana getirmediği söylenmelidir. Dolayısıyla, bugün de ifadesinin nasıl yazıldığı hakkında açıklama yapılırken, bu kelimelerin detaylı olarak incelenmesinde fayda vardır. Çünkü bugün de, TDK güncel sözlüğünde de kalıp olarak yer almayan ifadelerdendir. Bu ifadeyi oluşturan kelimeler ayrı olarak incelendiği takdirde, bugün de doğru yazılışının keşfedilmesi mümkündür.

 

Bugün De Nasıl Yazılır?

Bugün de ifadesi Türkçe’de ayrı yazılmalıdır. Günlük yaşamda çeşitli bağlamlarda kullanılan “bugün de” ifadesi, “bugün” kelimesi ile “de” bağlacının ayrı yazılmasıyla oluşturulmuş bir ifadedir. Türk Dil Kurumu güncel sözlüğüne göre, “bugün de” kelimesi ayrı yazılmalıdır. Dolayısıyla doğru kullanım “Bugün de” şeklinde olacaktır.

Bugün sözcüğü, Türkçe’de isim ve zarf olarak kullanılabilmektedir. Temel anlamı genellikle içinde bulunulan gündür. “De” bağlacıyla bir araya gelerek “bugün de” ifadesi oluşturulur ve bu ifade “aynı zamanda” anlamına gelir. Ancak “bugünde” şeklinde ayrı yazılması yanlıştır. Türk Dil Kurumu’na göre doğru kullanım “Bugün de” şeklinde ayrı yazılmalıdır.

Bu açıklamalara göre, kullanım örnekleri:

  • Bugün de güzel bir gün.
  • Bugün de sana yardım edeceğim.

Öğretmenlerin Emekli Olma Yaşı Kaçtır? Öğretmenin Emekli Olabilmesi İçin Kaç Yıl Çalışması Gerekli?

Sıradaki haber:

Öğretmenlerin Emekli Olma Yaşı Kaçtır? Öğretmenin Emekli Olabilmesi İçin Kaç Yıl Çalışması Gerekli?

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.