h Dolar 34,0955 % 0.19
h Euro 38,0826 % 0.19
h Sterlin 45,3637 % 0.02
h Altın (Gr) 2.833,88 %0,19
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • İpucu
  • Derda İsminin Anlamı Nedir? Derda İsminin Kökeni Nedir Ve Ne Anlama Gelir?

Derda İsminin Anlamı Nedir? Derda İsminin Kökeni Nedir Ve Ne Anlama Gelir?

Derda, Arapça kökenli bir isim olup "İyiliksever ve yardımsever" anlamına gelir. Özellikle son dönemlerde popülerlik kazanan bu anlamlı isim, genellikle erkek çocukları için tercih edilmektedir. Derda ismi, nazik ve yardımsever bir kişiliği ifade eder. Kur'an'da geçmese de anlamıyla dikkat çeken bu isim, özgün ve güzel bir tercih arayan ebeveynler için güzel bir seçenek olabilir.

Derda ismi, son dönemlerde popülerlik kazanan ve herkes tarafından takdir gören anlamlı bir isimdir. Bu Arapça kökenli isim genellikle erkek çocukları için tercih edilmektedir. Derda isminin hem etkileyici bir anlamı hem de güzel bir telaffuzu bulunmaktadır, bu da onu göz alıcı bir isim yapmaktadır. Farklı ve özgün bir isim arayan ebeveynler için güzel bir seçenek olabilir.

 

Derda Ne Anlama Gelir?

Derda kelimesi, “İyiliksever ve yardımsever” anlamına gelir. Bu anlamıyla Derda ismi, her zaman iyilik yapan, nazik ve yardım etmeyi seven bir kişiliği ifade eder. Güzel bir telaffuza sahip olması, onu özgün ve anlamlı bir isim yapar. Derda ismi, tek başına kullanılabileceği gibi başka isimlerle birlikte de tercih edilebilir.

 

Derda İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Derda ismi, Kur’an’da geçmeyen ancak anlamıyla dikkat çeken bir isimdir. Bu güzel ismi tercih eden pek çok ebeveyn, ismin anlamıyla uyumlu ve sevilen bir tercih olduğunu düşünmektedir. Derda, özellikle özgün bir isim arayışında olan ve farklı bir tercih yapmak isteyen aileler için güzel bir seçenektir. Bu anlamıyla diğer isimlerle karşılaştırarak listenize ekleyebilir ve bebeğiniz için anlamlı bir isim seçebilirsiniz.

Buğz Ne Demek? Buğz Etmek Ne Anlama Gelir? TDK’ya Göre Buğz Kelimesinin Anlamı Nedir?

Sıradaki haber:

Buğz Ne Demek? Buğz Etmek Ne Anlama Gelir? TDK’ya Göre Buğz Kelimesinin Anlamı Nedir?

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.