h Dolar 33,9942 % 0.28
h Euro 37,8773 % 0.28
h Sterlin 44,9487 % 0.86
h Altın (Gr) 2.821,62 %0,44
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • İpucu
  • Memur ve emekli memurların enflasyon farkı ödemeleri için alacakları tarih ne zaman?

Memur ve emekli memurların enflasyon farkı ödemeleri için alacakları tarih ne zaman?

2024 yılının ilk 6 ayında memur ve memur emeklilerine yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. Bu zam sonrasında maaşlar her ayın 15’inden itibaren işlemeye başlıyor, ancak 14 günlük boşluk nedeniyle enflasyon farkı ödemesi yapılması gerekiyor. Milyonlarca memur ve emekli, zamın ardından enflasyon farklarının ödenmesini bekliyor. Maaş farkları her yıl Ocak ve Temmuz aylarında oluştuğu için ödeme günleri belirlenir ve memurlar, bu farkları banka, PTT şubeleri veya ATM’lerinden çekebilirler. Bu süreç, memur ve memur emeklileri arasında dikkatle takip edilen bir uygulamadır.

 

Memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı ödemeleri, maaş ödeme tarihi olan 15 Ocak’ta gerçekleşebilir. Ancak eğer bu tarihte gerçekleşmezse, ilerleyen bir tarihte enflasyon farkı ödemeleri yapılması beklenmektedir.

 

Geçtiğimiz Temmuz ayında çalışan memurlara yapılan seyyanen zamdan yararlanamayan emekli memurlar, maaş farklarının açılması sebebiyle seyyanen zam talebinde bulunuyor. Meclis’e gelmesi beklenen düzenlemede emekli memurlar için de çalışma olabilir ve maaşlarında oransal düzeltmeler gerçekleşmesi ihtimali bulunmaktadır. Bu durum, emekli memurların maaşlarına ilişkin beklentilerini etkileyebilir.

Almina İsminin Anlamı Nedir? Almina İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Sıradaki haber:

Almina İsminin Anlamı Nedir? Almina İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.