h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • İpucu
  • Onuda Nasıl Yazılır? Onuda TKD’ya Göre Nasıl Yazılır?

Onuda Nasıl Yazılır? Onuda TKD’ya Göre Nasıl Yazılır?

"Onu da" kelimesi, Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre "onu da" şeklinde doğru yazılır. Bu ifade, "onu" zamiri ile bağlaç olan "da" kelimesinin birleşiminden oluşur. Sıkça kullanılan bu ifadenin doğru yazımı, bağlaç olan "da" ekini ayrı yazmayı gerektirir. Yanlış yazım olarak kabul edilen "onuda" şeklindeki kullanım, Türkçe yazım kurallarına uymaz.

Zengin içerik oluşturmak ve etkili iletişim kurmak, kelimelerin doğru bir şekilde yazılmasını gerektirir. Doğru yazım kurallarına hakim olmadan kaliteli metinler hazırlamak zordur. Bu nedenle özellikle yaygın olarak kullanılan kelimelerin doğru yazımını bilmek önemlidir. Bu bağlamda, sıkça kullanılan ve yazımında sıkça hata yapılan kelimelerden biri olan “onu da” kelimesinin doğru yazımını ve Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre doğru kullanımını sizin için derledik.

“Onu da” kelimesi çeşitli bağlam ve konularda sıkça kullanılan bir ifadedir. Ancak bu kelimenin yazımı konusunda sık yapılan hatalar bulunmaktadır. Genellikle “onuda” şeklinde yanlış yazılan “onu da” kelimesi, doğru yazımıyla “onu da” şeklinde olmalıdır. Bağlaç görevini üstlenen “de” ve “da” ekleri, kelimenin kendisinden ayrı olarak yazılır. “Onu da” kelimesindeki “da” eki bağlaç görevi üstlendiği için ayrı yazılmalıdır.

 

Onuda Nasıl Yazılır?

“Onu da” kelimesi, “onu” zamiri ve bağlaç olan “da” kelimesinin bir araya gelmesiyle oluşur. Türkçe yazım kurallarına göre bağlaç olan “de” ve “da” ekleri, kelimenin kendisinden ayrı olarak yazılır. Dolayısıyla, “onu da” kelimesi ayrı yazılır. “Onuda” şeklindeki yazım ise yanlıştır.

 

Onuda Kelimesi TKD’ya Göre Nasıl Yazılır?

“Onu da” kelimesi Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre “onu da” şeklinde yazılır. “Onuda” olarak yazıldığında bu bir yazım hatası olarak kabul edilir. “Onu da” kelimesindeki bağlaç eki olan “da” ayrı yazılmalıdır. Bağlaç ekleri “de” ve “da”, kelimenin kendisinden bitişik olarak yazılmaz. Bu nedenle, “onu da” kelimesindeki “da” eki ayrı olarak yazılır.

K.K.T.C Ne Anlama Geliyor? K.K.T.C Açılımı Nedir?

Sıradaki haber:

K.K.T.C Ne Anlama Geliyor? K.K.T.C Açılımı Nedir?

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.