h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • Attouda Antik Kenti ve Hisar köyü, “En İyi Turizm Köyü” ödülü için aday gösterildi

Attouda Antik Kenti ve Hisar köyü, “En İyi Turizm Köyü” ödülü için aday gösterildi

Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan, Attouda Antik Kenti ve Hisar köyünün, "En İyi Turizm Köyü" olma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Bertan, köyün doğal ve kültürel çeşitliliği ile turist sayısını artırmasının önemli olduğunu vurgulayarak, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün bu girişimine katılımın gerekliliğini ifade etti. Attouda Antik Kenti'nin turizm gelişimine odaklandığını ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine uygun bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi. Bertan, köyün "En İyi Turizm Köyü" girişimi için belirlenen kriterleri karşıladığını ve kırsal kalkınmayı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan, Sarayköy’de bulunan Attouda Antik Kenti ve Hisar köyünün turizm potansiyeli konusunda açıklamalarda bulundu. Bertan, bu bölgenin doğal ve kültürel çeşitliliği ile “En İyi Turizm Köyü” olma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Attouda Antik Kenti’nin Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün “En İyi Turizm Köyü” girişimine katılmasının önemli olduğunu vurgulayan Bertan, bu girişimin kültürel ve doğal varlıkları koruyan, yerel değerleri tanıtan ve sürdürülebilir kalkınmaya odaklanan köyleri kapsadığını ifade etti. Bertan, başvuru yapılacak köyün 15 bin nüfusu aşmaması, geleneksel faaliyetlerin devam ettiği bir alanda bulunması, kültürel ve doğal kaynaklara sahip olması, sürdürülebilirlik kriterlerini karşılaması gibi özelliklere sahip olması gerektiğini söyledi. Attouda Antik Kenti ve Hisar köyünün bu kriterlere uygun olduğunu belirten Bertan, turizm köyleri girişimiyle kırsal kalkınmanın sağlanacağını, yerel ekonomiye katkı yapılacağını ve sürdürülebilir uygulamaların artacağını ifade etti.

Pursaklar’da her mahallede rahatlıkla alışveriş yapabileceğiniz bir dönem

Sıradaki haber:

Pursaklar’da her mahallede rahatlıkla alışveriş yapabileceğiniz bir dönem

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.