h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • Azerbaycanlı bir yönetmen, Akşehir’e Nasreddin Hoca Filmi projesi için ziyaret gerçekleştirdi.

Azerbaycanlı bir yönetmen, Akşehir’e Nasreddin Hoca Filmi projesi için ziyaret gerçekleştirdi.

Azerbaycanlı yönetmen Vagif Mustafayev ve beraberindeki heyet, Türkiye'de çekilecek olan Nasreddin Hoca Ortak Film Projesi için Konya'nın Akşehir ilçesinde ön araştırma yaptı. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, heyeti ağırlayarak film projesi hakkında görüşme gerçekleştirdi. Projenin Türk Dünyası'nın ortak sinema yapımına dönüşeceği belirtildi ve Nasreddin Hoca'nın mirasının önemine vurgu yapıldı. Başkan Akkaya, Nasreddin Hoca'nın değerinin geniş bir coğrafyada hissedildiğini ifade etti ve heyete teşekkür etti.

Türksoy Üyesi Ülkelerin Kültür Bakanlıkları, Nasreddin Hoca Ortak Film Projesi için Türkiye’de ön araştırma yapan Azerbaycanlı yönetmen Vagif Mustafayev ve beraberindeki heyeti ağırlamak üzere Konya’nın Akşehir ilçesini ziyaret etti.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Türksoy üyesi ülkelerin kültür bakanlıkları tarafından desteklenen ve 5 farklı ülkede çekilecek olan Nasreddin Hoca Ortak Film Projesi’nin ön araştırması için Akşehir’e gelen yönetmen Vagif Mustafayev ve beraberindeki heyeti ağırladı. Görüşmede Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmeler ve Akşehir’de çekimlerin gerçekleştirileceği mekanların belirlenmesine dair detaylar ele alındı. Yönetmen Mustafayev, projenin Türk Dünyası’nın ortak sinema yapımına dönüşeceğini vurguladı.

Başkan Akkaya ise Nasreddin Hoca’nın öğretilerini ve mirasını kuşaktan kuşağa aktarmanın büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Nasreddin Hoca’nın mizah ve bilgelikle harmanlanmış hikayelerinin günümüzde de anlamlı olduğunu belirtti. Akkaya, Nasreddin Hoca’nın değerini sadece Türkiye ile sınırlı tutmanın mümkün olmadığını, Türkistan’dan Kafkasya’ya, İran’dan Mısır’a kadar geniş bir coğrafyada hissedilebileceğini söyledi. Başkan Akkaya, yönetmen Mustafayev ve heyetinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Nasreddin Hoca’nın öğretileri ve mirasıyla birlikte Akşehir’in tarihi ve doğal güzelliklerini beyaz perdeye taşımanın büyük bir sorumluluk olduğunu ifade etti. Heyete teşekkürlerini ileten Akkaya, ziyaretin önemine vurgu yaptı.

Uşaklılar, tarım, orman ve insan temalı fotoğraflarla buluştu

Sıradaki haber:

Uşaklılar, tarım, orman ve insan temalı fotoğraflarla buluştu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.