h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • Başkan Altay: “Konya, yüzyıllara meydan okuyan bir şehir olarak tarih ve kültürün derin izlerini taşıyacak”

Başkan Altay: “Konya, yüzyıllara meydan okuyan bir şehir olarak tarih ve kültürün derin izlerini taşıyacak”

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kılıçarslan Meydanı'ndaki Meydan Evleri Restorasyonu ve Velespit Müzesi yapım çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Uğur İbrahim Altay, yapılan çalışmaları inceleyerek projenin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Projenin, Konya'nın tarihini ve kültürünü ortaya çıkaracak en büyük ihya projesi olduğunu vurgulayan Altay, yaz aylarında tamamlanacak alanın, restoranlar, kafeler ve bisiklet müzesiyle ziyaretçilere keyifli bir mekan olacağını belirtti. Proje tamamlandığında Konya'nın turizmine ciddi bir katkı sağlayacağına dikkat çeken Altay, ziyaretçi sayısının artmasıyla esnaflara hareketlilik getireceğini ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Meydan Evleri Restorasyonu ve Velespit Müzesi yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kılıçarslan Meydanı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Altay, Darü’l-Mülk Projesi kapsamında yapılan çalışmalara dikkat çekerek, Konya’nın tarihini ve kültürünü yansıtacak olan bu projeye büyük önem verdiklerini ifade etti. Meydan Evleri’ndeki çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Altay, bu alanın yaz aylarında Konya’nın en popüler mekanlarından biri olacağını söyledi. Restoranlar, kafeler ve Türk İslam Sanatlarına ait atölyelerin yer aldığı ve “Velespit” adı verilen bisiklet müzesinin bulunduğu bu alanda, ziyaretçilerin gece gündüz keyifli vakit geçirebilecekleri bir müze alanı ve yeme içme bölümü oluşturulacak. Altay, bu projeyle birlikte Darü’l-Mülk Projesi’nde bir adım daha atılmış olacağını belirtti.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Konya’nın, tarihi ve kültürel zenginliklerinin her sokağında hissedileceğini vurgulayan Başkan Altay, bu çalışmanın Konya’nın turizmine önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti. Kılıçarslan Meydanı, Darü’l-Mülk Sergi Sarayı, Taş Bina, Alaaddin’deki Selçuklu Sarayı ve Meydan Evleri’nin birleşmesiyle oluşacak yeni destinasyonun, ziyaretçileri ağırlayacağı ve aynı zamanda esnafa hareketlilik getireceği belirtildi.

Başkan Altay, proje ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, Konya’nın tarihi alanlarının yanı başında yer alan Meydan Evleri’nin, önemli bir cazibe merkezi haline dönüşeceğine inandığını ifade etti. Bu projeyle Konya’nın turistler için daha çekici hale geleceğini ve bölgedeki esnafın da daha fazla kazanç elde edeceğini sözlerine ekledi.

Türkiye’nin kültürel hazineleri bir arada! Şimdi keşfetmeye hazır mısınız?

Sıradaki haber:

Türkiye’nin kültürel hazineleri bir arada! Şimdi keşfetmeye hazır mısınız?

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.