h Dolar 34,0833 % 0.03
h Euro 37,9039 % 0.03
h Sterlin 45,1908 % 0
h Altın (Gr) 2.794,87 %-0,27
h BIST100 9.774,49 %0,17
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • Burhaniye’de Yerel Lezzetler Yarışacak: İşte Yemekseverlerin Kaçırmak İstemeyeceği Etkinlik!

Burhaniye’de Yerel Lezzetler Yarışacak: İşte Yemekseverlerin Kaçırmak İstemeyeceği Etkinlik!

Burhaniye Belediyesi tarafından düzenlenen 19. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında gerçekleştirilecek olan “Yöresel Yemek Yarışması” için başvurular hala devam etmektedir. Yarışmanın amacı, geleneksel mirasın genç nesillere aktarılması ve yöresel yemek kültürünün korunmasıdır. Yarışmada Burhaniye'ye özgü sebze ve bitkilerden yapılan lezzetler kategorilerinde değerlendirilecektir. Yarışmaya katılmak isteyenler, Burhaniye Belediye Hizmet Binası'ndan başvuruda bulunabileceklerdir. Yarışma, Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleşecektir.

Burhaniye’de her yıl düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında gerçekleşen “Yöresel Yemek Yarışması” için başvurular hala devam ediyor.

Bu yarışma, geçmişin gençlere aktarılması ve yöresel yemek kültürünün nesiller boyunca yaşatılması açısından büyük bir öneme sahiptir. Burhaniye Belediyesi tarafından düzenlenen ve Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali çerçevesinde gerçekleşen “Ödüllü Yöresel Yemek Yarışması” bu yıl da 27 Ocak Cumartesi günü Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Yarışmada, Burhaniye’ye özgü sebze ve bitkilerin yanı sıra diğer lezzetler de yarışacak. Yemekler, yöresel yemekler, hamur işleri ve tatlılar olmak üzere üç kategoride değerlendirilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler, Burhaniye Belediye Hizmet Binası-Halk Masası’ndan alacakları başvuru formunu doldurarak başvuruda bulunabilecek. Yarışma günü, hazırladıkları yemeklerle alanında uzman bir jüri karşısına çıkacaklar.

Gaziantep Sanayi Odası’nın Kurucusu ve ebediyete intikal eden Sani Konukoğlu’nun vefatının 30. yılı

Sıradaki haber:

Gaziantep Sanayi Odası’nın Kurucusu ve ebediyete intikal eden Sani Konukoğlu’nun vefatının 30. yılı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.