h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a

Denizli arenasında şampiyon develer sergide boy gösterecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünün önemli bir geleneği olan deve güreşlerini üçüncü kez düzenliyor. 21 Ocak Pazar günü yapılacak olan etkinlikte 120 pehlivan deve, Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde kıyasıya mücadele edecek. Denizli'de yapılan fiziki yatırımların yanı sıra sosyal ve kültürel projelere de önem veren belediye, Yörük kültürünü yaşatmayı amaçlıyor. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte, renkli bir kortej de düzenlenecek. Denizli halkı ve çevre illerden gelen güreş severlerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünün önemli bir geleneği olan deve güreşlerinin üçüncüsünü düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi’nde gerçekleşecek olan etkinlikte 120 deve pehlivanı 21 Ocak Pazar günü kıyasıya mücadele edecek.

Denizli’nin sosyal ve kültürel projelere olan desteğini her fırsatta gösteren Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünün önemli bir geleneği olan deve güreşlerini düzenlemeye hazırlanıyor. Etkinlik, Yörük kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve yaşatmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi’nde (Albayrak Meydanı altı) gerçekleşecek. Denizli’nin yanı sıra çevre illerden de katılım olacak ve 120 pehlivan deve mücadele edecek. Denizli ve Ege Bölgesi’nde büyük ilgi gören deve güreşleri, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenleniyor. Heyecan dolu etkinlik, kortejle başlayacak. 20 Ocak Cumartesi günü Bayramyeri Meydanı’nda başlayacak olan kortejde, 3. Deve Güreşleri’nde boy gösterecek pehlivan develer tanıtılacak. Develer, sahipleri tarafından süslendikten sonra Bayramyeri Meydanı’ndan başlayarak Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na kadar kortejde yerlerini alacak. Renkli görüntülere sahne olması beklenen kortej, büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise deve güreşlerine tüm hemşehrilerin davetli olduğunu belirtti. Ücretsiz düzenlenecek olan etkinliğin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Başkan Zolan, Türkiye’de tribün sisteminde izlenebilen tek özel deve güreşi organizasyonuna ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Yörük kültürünün bir parçası olan deve güreşlerine sahip çıkmaya devam ettiklerini vurgulayan Zolan, bu güzel organizasyon için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve şehirleri ve çevre illerden tüm güreş severlerin Pazar günü Denizli’ye davet edildiğini söyledi.

Merkezefendi ilçesinde minikler, eğlenceli karne şenliğiyle neşelenecek

Sıradaki haber:

Merkezefendi ilçesinde minikler, eğlenceli karne şenliğiyle neşelenecek

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.