h Dolar 34,0956 % 0.17
h Euro 38,0820 % 0.17
h Sterlin 45,3352 % -0.02
h Altın (Gr) 2.832,82 %0,14
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • DPÜ Gediz Meslek Yüksekokulu, “Kutadgu Bilig” adlı bir konferans düzenliyor.

DPÜ Gediz Meslek Yüksekokulu, “Kutadgu Bilig” adlı bir konferans düzenliyor.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu tarafından “Kutadgu Bilig” başlıklı bir konferans düzenlendi. Konferansa, Kütahya ilinde bulunan Aysel-Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Gediz MYO öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Değirmenci, konuşmasında Türk tarihine ve edebiyatına bütüncül bir şekilde bakmanın önemini vurgulayarak, geçmişi anlamanın geleceği inşa etmek için gereklilik olduğunu belirtti. Değirmenci ayrıca öğrencilere, ileride imkanları olması durumunda Kutadgu Bilig'in yazarı Yusuf Has Hacib'in doğduğu Balasagun şehrine ziyaret etmelerini önerdi. Konuşmanın sonunda Değirmenci'ye hediye takdim edildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu, “Kutadgu Bilig” adlı bir konferans düzenledi. Aysel-Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleşen etkinliğe, lisenin yöneticileri, öğretmenleri ve birçok öğrenci katıldı. Konferansta, Gediz MYO öğretim üyesi olan Doç. Dr. Hakan Değirmenci konuşmacı olarak yer aldı.

Doç. Dr. Hakan Değirmenci, konuşmasında Türk tarihine, Türk diline ve bu dille ortaya konan edebiyata bütüncül bir bakış açısının önemini vurguladı. Geleceği inşa etmek için geçmişi iyi anlamanın gerekliliğine işaret eden Değirmenci, öğrencilere ileride imkanları olması halinde öncelikle Horasan bölgesini ve Kutadgu Bilig’in yazarı olan Yusuf Has Hacib’in doğduğu Balasagun şehrini ziyaret etmelerini önerdi. Değirmenci, Balasagun’da yer alan Burana Kulesi, balbalları, keçe çadırları ve diğer tarihi ve kültürel zenginlikleri kendi gezilerinden elde ettiği anıları görseller eşliğinde anlattı.

Konuşmasının sonunda Değirmenci’ye lisenin Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Hakan Bengül tarafından bir hediye takdim edildi.

DPÜ KGSMYO’da, “Sanat ile Kurulan Dostluk Bağları” adlı bir etkinlik düzenlendi.

Sıradaki haber:

DPÜ KGSMYO’da, “Sanat ile Kurulan Dostluk Bağları” adlı bir etkinlik düzenlendi.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.