h Dolar 34,5467 % 0.18
h Euro 36,0147 % 0.18
h Sterlin 43,3470 % -0.52
h Altın (Gr) 3.005,41 %1,48
h BIST100 9.549,89 %1,94
a

ERGES Konağı, geçmişin izlerini koruyarak tarihe ışık tutuyor

Erzurum’daki ERGES Konağı, tarihi ve kültürel mirasın restore edilerek geleceğe kazandırılmasının bir örneği olarak dikkat çekiyor. Konağın içinde ziyaretçilere geleneksel el sanatları ustalarından çeşitli mesleklerin canlandırmaları sunuluyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konağın kadim kentlerinin tarihini ve kültürünü yansıtarak misafirlere tarihi bir yolculuk deneyimi sunduğunu ifade ediyor. Ücretsiz olarak gezilebilen konağın, Erzurum’un halk kültürüne olan pencere olduğu belirtiliyor.

Erzurum’da Tarihi ERGES Konağı İç Turizmde Göz Dolduruyor!

Son yıllarda tarihi ve kültürel mekânların restore edilerek geleceğe kazandırılmasıyla birlikte Erzurum, iç turizmde hedeflenen iller arasında yer alıyor. Özellikle 19. yy. döneminin özelliklerini taşıyan ERGES Konağı, ilgi çekiyor.

Erzurum Geleneksel El Sanatları Konağı, ziyaretçilere kültür dünyasının kapılarını aralıyor. Oltu taşı ustaları, yorgancılar, dericiler, bakırcılar, şapkacılar ve abacılar gibi birçok zanaatkârın canlandırmaları arasında gezmek fırsatı sunuyor.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Geleneksel El Sanatları Müzesi’nin önemli bir kültür yatırımı olduğunu belirtti. Sekmen, ERGES Konağı’nda unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin özenle yaşatıldığını ifade ederek, “Geçmişi bugüne taşımak, kültür dünyasına ışık tutmak amacıyla kadim kentimizin geleneksel mimarisini kullanarak önemli bir yatırım gerçekleştirdik. Bu özel yatırım sayesinde misafirlerimiz adeta tarihi bir yolculuğa çıkıyor” dedi.

Ücretsiz olarak gezilebilen ERGES Konağı, ziyaretçilerine zaman yolculuğu deneyimi sunuyor. Erzurum Kalesi’nin alt kısmında ve Kurşunlu Camii hizasında yer alan ERGES Konağı, geleneksel el sanatlarının zenginliğini sergilerken, kırlangıç tavan altında tandırbaşı molası imkanı da sağlıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ERGES Konağı’nın halk kültürünün iç dünyamıza açılan birer pencere olduğunu belirtti. Konağın geçmişi geleceğe taşıdığını vurgulayan Sekmen, “Geleneksel el sanatlarımız, asırlar boyunca çeşitlenip büyüyen kültürel yapımızın en iyi tanığı ve taşıyıcısıdır. Bu sanatlar, insanımızın hayallerini, çalışkanlığını, mücadeleci ruhunu ve misafirperverliğini yansıtır” şeklinde konuştu.

Selçuklu ilçesinde çocuklara özel karne hediyeleri: Yarıyıl etkinlikleri ile çocuk şenliği düzenlendi

Sıradaki haber:

Selçuklu ilçesinde çocuklara özel karne hediyeleri: Yarıyıl etkinlikleri ile çocuk şenliği düzenlendi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.