h Dolar 34,2505 % 0.28
h Euro 37,2556 % 0.28
h Sterlin 44,7993 % 0.59
h Altın (Gr) 2.990,30 %1,23
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • İş Sanat, yarıyıl tatilinde ücretsiz atölye çalışmaları düzenliyor

İş Sanat, yarıyıl tatilinde ücretsiz atölye çalışmaları düzenliyor

İş Sanat, İstanbul ve Ankara'da bulunan müzelerinde ve atölyelerinde yarıyıl tatilindeki öğrencileri ücretsiz ağırlayacak. Türkiye İş Bankası Müzesi ve Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi İstanbul'da, İktisadi Bağımsızlık Müzesi ise Ankara'da, 20 Ocak - 4 Şubat tarihleri arasında ücretsiz ziyaretlere açılacak. Atölyelerde farklı yaş gruplarına yönelik etkinlikler düzenlenecek. İstanbul'da yapılan atölyelerde çocuklar hayvan heykelleri yapacak, kavramlarla tanışacak, Cumhuriyet'in ilk 15 yılını keşfedecek ve üretim bandı modelleri inşa edecekler. Ankara'daki atölyeler ise masal anlatımı, baskı teknikleri ve tarihi yerleri keşif gibi etkinlikler içerecek.

İş Sanat, İstanbul ve Ankara’daki müzelerinde yarıyıl tatiline giren öğrencileri ücretsiz olarak ağırlayacak. Türkiye İş Bankası Müzesi ve Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin yanı sıra İktisadi Bağımsızlık Müzesi, 20 Ocak – 4 Şubat tarihleri arasında öğrencilerin ziyaretine açık olacak. Atölye etkinlikleri ile ilgili detaylı bilgilere issanat.com.tr adresinden ulaşılabilir.

İstanbul’da bulunan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi de yarıyıl tatilini renkli atölyelerle karşılayacak. 3-5 yaş grubuna hitap eden “Benim Hayvan Dostlarım” atölyesinde, “Hayvanlar Âlemi” odasında sergilenen resim ve heykeller incelenecek. Çocuklar seçtikleri habitatlarda yaşayan hayvanların heykellerini yapacaklar.

6-9 yaş grubu için düzenlenen “Kat Kat Duygular” atölyesinde ise çocuklar, soyut eserler aracılığıyla kavramlar dünyasıyla tanışacak. Bu atölyede her çocuk kendi soyut sanat çalışmasını akordiyon kitap tasarımıyla tamamlayacak.

İstanbul’da bulunan Türkiye İş Bankası Müzesi ise 5-6 yaş grubu için “Yaşasın Cumhuriyet” atölyesi düzenleyecek. Bu atölye, çocukları Cumhuriyet’in ilk yıllarını keşfetmeye davet ediyor. Aynı başlıkla düzenlenen süreli sergide yer alan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından ilham alan çocuklar kendi kutlama taçlarını yapacaklar.

7-9 yaş grubu için düzenlenen Robotik Kodlama “Üretim Bandı” atölyesinde ise katılımcılar üretim bandının işlevini ve günlük hayattaki önemini öğrenecekler. Kendi 3D üretim bandı modellerini inşa edecekler.

Ankara’daki İktisadi Bağımsızlık Müzesi ise çocuklara “Müzede Masal: Birikim Masalı,” “Cumhuriyet Postası Atölyesi” ve “Antik Kent Nysa’yı Geziyorum” gibi farklı atölye etkinlikleri sunacak. 3-5 yaş grubu için düzenlenen “Müzede Masal: Birikim Masalı” atölyesi, ebeveynlere ve çocuklara sergideki bulmacaları çözme ve etkileşimli masallara katılma fırsatı sunacak. Aynı zamanda çocuklar, koleksiyondan ilham alarak kendi el çantalarını tasarlayabilecekler.

8-10 yaş grubu için düzenlenen “Cumhuriyet Postası” atölyesi, katılımcıları Cumhuriyet sergisini rehberli bir şekilde gezdirecek. Ardından, dönem pulları replikalarıyla birlikte kendi kartpostallarını hazırlayacaklar.

8-10 yaş grubunun katılabileceği “Antik Kent Nysa’yı Geziyorum” atölyesinde ise çocuklar, antik çağlarda yaşayan insanların yaşantılarını deneyimleyecekler. Kazı Başkanı Prof. Dr. Serdar Hakan Öztaner’in katılımıyla Nysa’nın sokaklarında eğlenceli bir yolculuğa çıkacaklar.

Öğrencilerin bakış açısını geliştirecek bu atölyeler, eğlenceli bir yarıyıl tatili geçirmek isteyenleri bekliyor.

Mersin Üniversitesi tarafından hayata geçirilen bir proje ile şehre özel bir armağan: Mersin Marşı

Sıradaki haber:

Mersin Üniversitesi tarafından hayata geçirilen bir proje ile şehre özel bir armağan: Mersin Marşı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.