h Dolar 34,2540 % 0.39
h Euro 37,2001 % 0.39
h Sterlin 44,7352 % 0.72
h Altın (Gr) 2.988,24 %1,16
h BIST100 8.942,90 %-0,66
a

Kars, hem yerli hem de yabancı turistlerin gözdesi haline geldi

Kars, kış mevsimiyle birlikte turistlerin ilgi odağı haline geldi. Turistik Doğu Ekspresi'nin başlamasıyla birlikte yerli ve yabancı turistler, Kars'ın önemli kültürel ve tarihi yerlerini keşfediyor. Özellikle Çıldır Gölü'ne olan ilgi büyük. Buz üzerinde atlı kızak kayma deneyimi yaşayan ziyaretçiler, ardından Ani Ören Yeri'ni geziyor. Kars Kalesi, Harakani Türbesi ve diğer tarihi yerler de ilgi görüyor. Harp Tarihi Müzesi, Kars Müzesi ve Türkiye'nin ilk Peynir Müzesi de turistlerin ziyaret noktaları arasında yer alıyor. Kars Mutfağı'nda yöresel yemekler deneyimlenerek geziler sonlandırılıyor.

Kış mevsimiyle birlikte Kars, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Her gün yüzlerce turist, kentin önemli kültürel ve tarihi yerlerini ziyaret etmek için buraya akın ediyor.

Özellikle Turistik Doğu Ekspresi seferlerinin başlamasıyla birlikte Kars, yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor. Turistik Doğu Ekspresi ve tur operatörleri aracılığıyla gelenlerin ilk durağı ise tamamen donanmış Çıldır Gölü oluyor.

Çıldır Gölü’ne gelen ziyaretçiler, burada atlı kızaklarla buz üzerinde kaymanın keyfini çıkarıyor. Ayrıca, Çıldır’ın meşhur sarı balığından da tatma fırsatı buluyorlar. Ardından ise Ani Ören Yeri’ni geziyorlar.

Kars’ta 4-5 gün konaklayan ziyaretçiler, Kars Kalesi, Harakani Türbesi, bedesten, tarihi taş köprü ve hamamlar gibi tarihi yerleri gezip, rehberlerden bilgi alıyorlar.

Kars’ta ziyaretçilerin son uğrak noktaları ise Harp Tarihi Müzesi, Kars Müzesi ve Türkiye’nin ilk Peynir Müzesi olma özelliğine sahip olan müze oluyor.

Kars’ta dolu dolu geçirdikleri 5 günün ardından misafirler, Kars Mutfağı’nda kendileri için hazırlanan birbirinden lezzetli yöresel yemekleri tatma fırsatı buluyorlar. Ayrıca, Kafkas ekibi tarafından sunulan gösteri ile Kars gezilerini sonlandırıyorlar.

Okuma Tutkunu Terme

Sıradaki haber:

Okuma Tutkunu Terme

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.