h Dolar 34,4676 % 0.32
h Euro 37,2859 % 0.32
h Sterlin 44,9401 % 0.71
h Altın (Gr) 2.997,87 %1,49
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • Malaysia’da tasavvuf müziği konseri ve sema gösterisi gerçekleştirildi

Malaysia’da tasavvuf müziği konseri ve sema gösterisi gerçekleştirildi

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da Mevlana’nın 750. vuslat yılı ve Türkiye-Malezya diplomatik ilişkilerinin 60. yıl dönümü kutlandı. Programda Türk tasavvuf müziği konseri, sema gösterisi ve ebru sanatı tanıtımı gerçekleşti. Türkiye Büyükelçisi ve üst düzey yetkililerin katıldığı etkinlikte, Türkiye ve Malezya arasındaki iş birliğine vurgu yapıldı. Programda ayrıca kraliyet mensuplarının da yer aldığı Türk Hat Sanatı Sergisi ve hüsnühat çalışmaları da sergilendi.

Kuala Lumpur’da Mevlana’nın vuslatının 750. yılı ve Türkiye-Malezya arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 60. yıl dönümü vesilesiyle Türk tasavvuf müziği konseri ve sema gösterisi düzenlendi. Kuala Lumpur’un saygın mekanlarından biri olan Istana Budaya’da gerçekleşen etkinlik, Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçiliği ve Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edildi. Konya Büyükşehir Belediyesi sema ekibinin Türk tasavvuf müziğinin seçkin eserlerini icra ettiği konser ve sema gösterisinin yanı sıra geleneksel Türk sanatı olan ebru sanatının da tanıtımı yapıldı.
Konser ve sema gösterisine, Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel, Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ömer Altun, kraliyet mensupları ve üst düzey yöneticilerin yanı sıra birçok davetli katıldı.
Büyükelçi Yüksel, yaptığı konuşmada, Türkiye ve Malezya arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 60. yılının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, bu dönümün iki ülke arasındaki iş birliği ağını genişletmek için bir fırsat olduğunu belirtti.
Konuşmasında, ticaret, eğitim ve kültür alanlarında sınırsız iş birliği fırsatlarına dikkat çeken Büyükelçi Yüksel, son 60 yıl boyunca iki ülke arasında ortak değerler, saygı ve dostluğun yolunda ilerlendiğini ifade etti. Osmanlı döneminden bu yana süregelen bu ilişkinin iki halk arasında kalıcı bir bağ olduğunu vurgulayan Büyükelçi Yüksel, gelecek yıllarda da bu dostluk ve kardeşliğin güçlenerek devam etmesini diledi.
Etkinlikte, ebru sanatçısı Garip Ay, tasarladığı İstanbul silüeti, kuş ve lale temalarını sergiledi. Program, Türkiye’nin önemli hattatlarından Seyit Ahmet Depeler’in eserlerinin yer aldığı “Türk Hat Sanatı Sergisi”nin sunulmasının ardından Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü’nde hüsnühat çalışmalarıyla sona erdi.

başlığı ve haberi özgünleştirir misin?

Üretken Kadınlar 3. Kez Festivalde Bir Araya Geliyor

Sıradaki haber:

Üretken Kadınlar 3. Kez Festivalde Bir Araya Geliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.