h Dolar 34,2036 % 0.19
h Euro 37,2983 % 0.19
h Sterlin 44,7982 % 0.65
h Altın (Gr) 2.992,71 %1,31
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • Mersin Üniversitesi tarafından hayata geçirilen bir proje ile şehre özel bir armağan: Mersin Marşı

Mersin Üniversitesi tarafından hayata geçirilen bir proje ile şehre özel bir armağan: Mersin Marşı

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda görev yapan Öğr. Gör. Dr. Duygu Deniz Demirel, Mersin Marşı'nı besteledi. Marş, Mersin'in 101. kurtuluş yıl dönümünde sözü ve müziği kendisine ait olarak dinleyiciyle buluştu. Demirel, marşın hikayesinin, bir arkadaşının "Mersinimizin bir marşı yok mu?" sorusuyla başladığını belirtti. Marşın kayıt altına alınacağını ve dağıtılacağını söyleyen Demirel, Mersin halkının marşa sahip çıkmaya devam etmesini umduğunu ifade etti.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı’nda görev yapan Öğr. Gör. Dr. Duygu Deniz Demirel, Mersin Marşı’nı yazdı. Besteci, marşı Mersin halkına armağan ettiğini belirtti. Marşın ortaya çıkış hikayesini paylaşan Demirel, bir arkadaşının “Neden her zaman İzmir Marşı söyleniyor, Mersin’in bir marşı yok mu?” sorusu üzerine bu çalışmayı yaptığını söyledi. Mersin Marşı, 3 Ocak 2024 tarihinde Demirel’in çalıştırdığı ‘Sivil Toplumun Sesi Korosu’ ile ilk kez dinleyiciyle buluştu. Demirel, Mersin için bir çalışma yapma isteğini ve marşın hikayesinin bu şekilde başladığını belirtti. Marşın söz ve müziği kendisine ait olduğunu söyleyen Demirel, Mersinlilerin marşı beğenerek sahiplendiğini ve bu durumdan gurur duyduğunu dile getirdi. Bestecinin diğer besteleri hakkında da konuşan Demirel, Batı müziği formlarıyla Doğu müziğinin makamlarını harmanlayarak kendi türkülerini ve makamlarını tanıtmayı hedeflediğini belirtti. Demirel, Mersin Marşı’nın popüler hale gelerek kendisinin daha da tanınmasını sağladığını ifade etti. Marşı kayıt altına almayı planladığını söyleyen Demirel, Sivil Toplumun Sesi Korosu ile 31 Ocak’ta yapacakları bir konserde marşı profesyonel bir şekilde kaydedeceklerini ve bu kaydı isteyen herkesle paylaşacaklarını belirtti. Demirel, Mersin halkının marşa sahip çıkmasını umut ettiğini sözlerine ekledi.

“Trabzon esnafı yeni bir dil öğreniyor” başlığını kullanabilirim.

Sıradaki haber:

“Trabzon esnafı yeni bir dil öğreniyor” başlığını kullanabilirim.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.