h Dolar 34,0340 % -0.12
h Euro 38,0560 % -0.12
h Sterlin 45,3217 % 0.58
h Altın (Gr) 2.830,39 %1,00
h BIST100 9.975,61 %2,06
a

Mersin’de Devam Eden 2. Uluslararası Edebiyat Festivali

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Mersin Edebiyat Festivali, üçüncü gününde yoğun ilgiyle devam etti. Festival kapsamında yapılan söyleşiler, atölyeler ve panellerle birlikte Türkiye ve Fransa'dan değerli yazarlar konuk edildi. Çocuk kitapları yazarı Leyla Ruhan Okyay, organizasyonun güzel ve başarılı olduğunu belirtirken, yazar Murat Gülsoy da festivalin önemini vurgulayarak devam etmesini umut etti. Festival, edebiyatseverler ve sanatseverler tarafından takdir ve ilgiyle karşılandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Mersin Edebiyat Festivali’nde ikinci gün de birbirinden dolu dolu etkinlikler gerçekleşti. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından “Yenileşmeler” temasıyla organize edilen festival, Türkiye’nin yanı sıra Fransa’nın da dikkat çeken yazarlarını ağırlıyor. 11 Ocak’ta başlayan ve 4 gün sürecek olan festival, edebiyatseverler tarafından büyük ilgi görüyor. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen ikinci gün etkinlikleri, söyleşiler, atölye çalışmaları ve panellerle dolu dolu geçti. Yazar Behiç Ak, Leyla Ruhan Okyay ve Murat Gülsoy’un atölye çalışmalarıyla festival başladı ve Alper Canıgüz, Asuman Susam, Murat Gülsoy ve Tuğrul Keskin ile Ahmet Telli’nin söyleşileriyle son buldu.

“Müthiş bir organizasyon” diyen çocuk kitapları yazarı Leyla Ruhan Okyay, kentlerde edebiyat festivallerinin düzenlenmesinin ve belediyeler tarafından desteklenmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Okyay, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını ve güzel bir söyleşi gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca, böyle etkinliklerin artması gerektiğini ve sanatla iç içe olan toplumların her zaman iyi şeyler üreteceğini ifade etti.

Yazar Murat Gülsoy da festivalin uluslararası düzeyde bir organizasyon olduğunu belirterek, Fransız yazarlarla tanışma fırsatı bulduğunu söyledi. Atölyenin çok iyi geçtiğini dile getiren Gülsoy, bu tür festivallerin önemli olduğunu ve farklı şehirlerde farklı temalarla düzenlenmesinin büyük bir artı olduğunu sözlerine ekledi. Gülsoy, festivalin devam etmesini umut ettiğini ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Erzurum, coğrafi işaret alan iller arasında öncü sıralarda

Sıradaki haber:

Erzurum, coğrafi işaret alan iller arasında öncü sıralarda

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.