h Dolar 34,0760 % 0.16
h Euro 38,0954 % 0.16
h Sterlin 45,3199 % -0.05
h Altın (Gr) 2.834,81 %0,21
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • Nermin Er, 20 yıllık sanat kariyerini “Sıradaki Şarkı” programında sergiliyor

Nermin Er, 20 yıllık sanat kariyerini “Sıradaki Şarkı” programında sergiliyor

Nilüfer Belediyesi, sanatçı Nermin Er'in "Sıradaki Şarkı" adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide, kağıt odaklı eserler, monokrom desenler, video görseller ve enstalasyonlar yer alıyor. Sergi, Meteor Balat Kültürevi'nde gerçekleşiyor ve 11 Nisan tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Sanatçının 20 yıllık sanat kariyerine denk gelen sergi, eser gruplarının ilişkisini ve sanatçının değişen görsel dilini sunuyor.

Nilüfer Belediyesi, 20 yıllık sanat geçmişi bulunan Nermin Er’in “Sıradaki Şarkı” adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, sanatçının farklı kağıt kullanımlarıyla oluşturduğu eserlerin yanı sıra monokrom desenler, rölyefler, video görseller ve enstalasyonlara da yer vermektedir.

Meteor Balat Kültürevi, Nilüfer Belediyesi’nin küratöryel karma sergileriyle ünlü sanat mekanlarından biridir ve bu mekanda ilk kez bir kişisel sergiye ev sahipliği yapmaktadır. Nermin Er’in başarılı eserlerini hem yurt içinde hem de yurt dışında pek çok sergide sergileyen sergi, “Sıradaki Şarkı” adıyla açılmıştır. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in eşi Zeynep Terzioğlu Erdem’in de katılım gösterdiği sergi, sanatseverlerin ilgisiyle karşılanmıştır. Küratörlüğünü Gizem Gedik’in üstlendiği “Sıradaki Şarkı” sergisinde, eserler temelde aydınlık ve karanlık olmak üzere iki belirgin aks üzerinde şekillenmektedir. Sergide, kağıt odaklı işler belirli bir alanda sergilenirken, video ve enstalasyonlar ise animasyon unsurları ve sahneleme fikriyle birleşerek ziyaretçilere çift yönlü bir okuma deneyimi sunmaktadır.

Nermin Er’in 20. sanat yılına denk gelen “Sıradaki Şarkı” sergisinde, kağıdın çeşitli kullanımlarıyla oluşturulan eser grupları, monokrom desenler, rölyefler, video görseller ve enstalasyonlar yer almaktadır. Bu özel sergi, Nermin Er’in çeyrek asırdan fazla bir sürede ürettiği eser gruplarının birbiriyle olan ilişkisini ve sanatçının bu süreçte değişen, gelişen ve birbirini tamamlayan görsel dilini bütüncül bir kurgu, müzikal bir ritim ve akışla sunmaktadır.

Daha önce animasyon alanında çalışmış olan Nermin Er’in zengin kurgusal dünyası, sahne ve mizansenlere olan ilgisi ve mizah duygusu, eserlerine yansımaktadır. Eserler genellikle bir hikayeyi tamamlayan seriler halinde ortaya çıkmaktadır.

Nermin Er’in özenli, detaycı ve minimal bir yaklaşımla özellikle kağıdı ve mürekkebi kullanarak yarattığı etkileyici eserlerini sergileyen “Sıradaki Şarkı” adlı sergi, 11 Nisan tarihine kadar Meteor Balat Kültürevi’nde ziyaretçilere açıktır.

Kanatlıları seven kişi hobisini koleksiyonculuğa dönüştürdü

Sıradaki haber:

Kanatlıları seven kişi hobisini koleksiyonculuğa dönüştürdü

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.