h Dolar 34,0956 % 0.17
h Euro 38,0820 % 0.17
h Sterlin 45,3352 % -0.02
h Altın (Gr) 2.832,82 %0,14
h BIST100 9.975,61 %2,06
a

Öğrenciler, Sarıgöl’ün tarihine ilgiyle yolculuk yaptı

Sarıgöl'deki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği'nin (SADER) Etnoğrafya Sergisi'ni ziyaret etti. Sergi, öğrencilerin ilçenin kültürel mirasını keşfetmelerine katkı sağladı. SADER Başkanı Salih Yapıcı, öğrencilere sergideki kültürel eserler hakkında bilgi verdi ve öğrencilerin eski eşyaları görünce meraklanıp bilgi edindiklerini söyledi. İlçedeki birçok okulun öğrencileri sergiyi ziyaret etti.

Sarıgöl ilçesindeki ilk, orta ve lise öğrencileri, yerel bir dernek olan Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’nin Etnoğrafya Sergisini ziyaret ederek geçmişe yolculuk yaptılar.

Son iki gündür öğrencilere açık olan Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’nin Etnoğrafya Sergisi, Sarıgöl 4 Eylül ilkokulu, Mimar Sinan ilkokulu, Şehit Esin Akay İlkokulu, Sarıgöl Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Atatürk Ortaokulu ve Sarıgöl Milli Egemenlik Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından ziyaret edildi.

SARİGÖL SADER Başkanı Salih Yapıcı, ziyarete gelen öğrenci ve öğretmenlere sergide bulunan kültürel eserler hakkında bilgi verdi. Öğrenciler, sergiyi ilgiyle gezdiler ve ilçenin geçmişiyle ilgili önemli bilgilere sahip oldular.

SARİGÖL SADER Başkanı Salih Yapıcı, “Öğrencilerimiz, ilçemizin kültürel mirasından bilgi sahibi olmaları açısından faydalı bir deneyim yaşadılar. Eski eşyaları görünce meraklandılar ve bilgi edindiler.” şeklinde konuştu.

Başkan Özgan, çocuklara karne hediyesi olarak canlı performans sergileyen “Rafadan Tayfa” filmini sunuyor

Sıradaki haber:

Başkan Özgan, çocuklara karne hediyesi olarak canlı performans sergileyen “Rafadan Tayfa” filmini sunuyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.