h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a

Restorasyonla yeniden doğan ‘Arı Evi’ 150 yıllık tarihe sahip

Bursa'da 150 yıllık Arı Evi, Nilüfer Belediyesi tarafından kamulaştırılarak restore edildi. Evin bahçesindeki antik dönemden kalma arıcılık duvarları ve içinde yer alan atölye, çocuklara arı, bal ve arıcılık ile ilgili eğitim imkanı sunacak. Anadolu'da ender rastlanan bu tarihi yapı, ziyaretçilerine arı ve bal geleneğini kronolojik olarak aktarıyor. Nilüfer Belediye Başkanı, burada gelecek kuşaklara bu kültürel mirası sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde uzun süredir atıl durumda bulunan 150 yıllık Arı Evi, Nilüfer Belediyesi tarafından kamulaştırılıp restore edildi. Arı, bal ve arıcılıkla ilgili eğitim vermek amacıyla atölye haline dönüştürülen yapı, antik dönemden günümüze kadar olan arıcılık tarihini kronolojik bir deneyimle ziyaretçilere sunuyor. Kurdele kesimiyle hizmete açılan ev, çekici bir başlıkla seçilmeli ve arama motorlarında tıklanabilir olmalıdır.

Önerilen Başlık: Bursa’da 150 Yıllık Tarihi Arı Evi Restore Edilip Hizmete Açıldı, İçerisindeki Atölyeyle Arıcılık Tarihini Deneyimleyin!

Modern Dünyada Aile Konferansı, Büyük İlgiyle Karşılandı

Sıradaki haber:

Modern Dünyada Aile Konferansı, Büyük İlgiyle Karşılandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.