h Dolar 34,0075 % 0.32
h Euro 37,8747 % 0.32
h Sterlin 44,9758 % 0.94
h Altın (Gr) 2.820,64 %0,40
h BIST100 %
a

Taksim Camii’nde Etkileyici Sergi: Kültür ve Sanat Buluşması

Taksim Camii İslam Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı'nın düzenlediği "Filistin İçin Açan İstanbul Laleleri Tezhip Sergisi", İstanbul'da sanatseverlerle buluştu. Sergi, Filistin'e dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirildi. 44 sanatçının eserlerinin yer aldığı serginin geliri ise Gazze'ye bağışlanacak. Açılış törenine birçok önemli isim katıldı.

Taksim Camii İslam Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen “Filistin İçin Açan İstanbul Laleleri Tezhip Sergisi”, Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışında konuşan Taksim Camii İslam Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Z. Altan Elmas, İsrail’in 99 gündür dünya önünde büyük bir katliam gerçekleştirdiğini belirterek, “Filistin İçin Açan İstanbul Laleleri Tezhip Sergisi” ile sanatın etkileyici ve inşa edici gücünden yararlanarak bu zulme karşı farkındalık oluşturmak istedik. Sergi, Filistin ve sanat tutkunu 44 sanatçının eserlerine ev sahipliği yapıyor ve tüm geliri Filistinli kardeşlere bağışlanacak. Sergi, 28 Ocak’a kadar ziyaret edilebilir.

Taksim Camii İslam Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı’nın 15 Temmuz Derneği ve Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (TDV KAGEM İstanbul Şubesi) iş birliğiyle düzenlenen “Filistin İçin Açan İstanbul Laleleri Tezhip Sergisi” sanatseverlerle buluştu. Gazze’deki insani dramı vurgulamak ve Filistinli kardeşlerimizin yaralarını hafifletmek amacıyla hayata geçirilen sergide Müzehhibe Hacer Sönmez, Öğrencileri ve Gönül Dostları grubuna ait eserler yer alıyor. Sergiden elde edilecek tüm gelirler Filistinli kardeşlere ulaştırılacak. Sergi, 28 Ocak tarihine kadar Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

“Filistin İçin Açan İstanbul Laleleri Tezhip Sergisi”nin açılış törenine Taksim Camii İslam Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Z. Altan Elmas, KAGEM İstanbul Şube Sorumlusu ve Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şube Sorumlusu Esra Aktaş, 15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Varank Arslantürk, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, İstanbul Milletvekili Şengül Karslı ve sergide eserleri bulunan sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Taksim Camii İslam Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, Irak’ın kuzeyindeki bir üs bölgesine gerçekleşen hain terör saldırısı sonucunda şehit olan 9 asker için dualarla başlayan açılış programında konuştu ve İsrail’in 99 gündür dünya önünde büyük bir katliam yaptığını belirtti. Elmas, “Filistin İçin Açan İstanbul Laleleri Tezhip Sergisi” ile sanatın etkileyici ve inşa edici gücünden yararlanarak bu zulme karşı farkındalık oluşturmak istediklerini ifade etti. Sergiden elde edilecek gelirlerin Gazze’ye bağışlanacağını belirtti ve Irak’tan gelen şehit haberlerinin Türk halkını derinden etkilediğini söyledi.

İstanbul Milletvekili Şengül Karslı, Filistin halkının inancı uğruna sistematik bir şekilde zulme uğradığını vurgulayarak, bu zulme karşı durmanın ve zalimin karşısında dimdik durmanın önemine dikkat çekti. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ise sergide eserleri bulunan sanatçıların dünyaya önemli bir mesaj verdiğini söyledi ve İstanbul’un seçilmesinin önemine değindi. 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç sergiye emeği geçen herkese teşekkür ederek, dünya üzerinde hiç kimsenin zulüm görmemesini dileklerini paylaştı. 15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Varank Arslantürk ise İsrail’e ve terör örgütlerine seslenerek, toprakların hak edilerek alınabileceğini ve zalimlerin kazanamayacağını belirtti.

KAGEM İstanbul Şube Sorumlusu ve Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şube Sorumlusu Esra Aktaş, serginin anlamlı bir parçası olmaktan onur duyduğunu ifade etti ve sanatçıların mesajını kutladı.

Günümüzde Kars’ta Tabyalar Eski güzelliklerini Kaybediyor

Sıradaki haber:

Günümüzde Kars’ta Tabyalar Eski güzelliklerini Kaybediyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.