h Dolar 34,0429 % -0.07
h Euro 37,8996 % -0.07
h Sterlin 45,0685 % -0.11
h Altın (Gr) 2.796,49 %-0,21
h BIST100 9.774,49 %0,17
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • Türkiye’nin En Büyük Kitap Fuarı, 16. Kez Ziyaretçilerini Ağırlamaya Başladı

Türkiye’nin En Büyük Kitap Fuarı, 16. Kez Ziyaretçilerini Ağırlamaya Başladı

Adana'da düzenlenen 16. Çukurova Kitap Fuarı, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Adana'nın kitap fuarlarında olan yüksek katılımın diğer fuarlardan farklı olduğunu belirtti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise fuarların Adana'ya yakıştığını ifade etti ve çocukların fuardan daha fazla faydalanabilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Fuar, 21 Ocak tarihine kadar açık kalacak.

Adana’da düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı, ziyaretçilerine kapılarını açtı. Fuar, 9 gün boyunca açık olacak ve kitapseverlerin gezebileceği bir etkinlik alanı sunuyor.

Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarın açılış töreninde konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Adana, fuarlar şehri olarak biliniyor ve son 5 aydır birbirinden önemli etkinliklere ev sahipliği yapıyoruz. Özellikle kitap fuarındaki yoğun katılım, Adana’nın öne çıkan bir özelliğidir. Kitap fuarına gelen ailelerin ellerinde kitaplarla görülmek, Adana’daki kitap fuarının diğerlerinden ayrılan bir özelliğidir. Çünkü her şey ilim ve irfanla, okumak ve bilmekle doğru orantılıdır. Adana, yetiştirdiği büyük sanatçılar ve yazarlarla büyük bir kültürel zenginliğe sahip bir şehirdir. Adana, sadece sanayi alanında değil, kültürel anlamda da bir merkezdir. Bu nedenle kitap fuarları, Adana’nın ruhunu ve değerlerini yansıtır. Bu fuara katılıp kitap alan ve evinde kütüphane kuran ailelere teşekkür ediyorum” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, düzenlenen fuarların Adana’ya yakıştığını belirtti. Başkan Karalar, çocukların fuardan daha fazla faydalanması için çalışmalar yaptıklarını ve okullardan öğrencileri fuara getirerek destek verdiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi ve protokol üyeleri stantları gezdi. Fuar, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı ve 21 Ocak tarihine kadar devam edecek.

Unutulmaya yüz tutmuş mesleklere çocuklardan yoğun ilgi

Sıradaki haber:

Unutulmaya yüz tutmuş mesleklere çocuklardan yoğun ilgi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.