h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • Yılın Basın Fotoğrafları’nın jürisi TFMD 39. kez Antalya’da bir araya geldi

Yılın Basın Fotoğrafları’nın jürisi TFMD 39. kez Antalya’da bir araya geldi

Bu yıl 39. kez düzenlenen "Yılın Basın Fotoğrafları" yarışmasının jürisi Antalya'da toplandı ve geçen yılın en iyi fotoğraflarını seçti. Jüri başkanı Coşkun Aral, yaklaşık 6 bin fotoğraf arasından seçim yapmanın zor olduğunu belirtti. Kazanan fotoğrafların ödüllendirileceği tören, 1 Şubat'ta TBMM'de gerçekleştirilecek. Jüri başkanı Aral, yarışmanın önemine vurgu yaparak, fotoğrafların dünyanın gündemini belgelemeye ve gelecek nesillere aktarmaya yönelik bir misyon olduğunu ifade etti. Ayrıca depreme dikkat çekmek amacıyla farklı kategorilerde depremle ilgili eserlerin de değerlendirildiği belirtildi. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, yarışmada kendi üyelerinin yanı sıra yerel muhabirlerin de çalışmalarını değerlendirdiğini ve gençlerin evrenselliği bulabilecekleri çalışmalara yer verdiğini açıkladı.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından bu yıl 39’uncusu düzenlenen ‘Yılın Basın Fotoğrafları’ yarışmasının jürisi Antalya’da toplandı. 6 binin üzerinde eserin değerlendirildiği yarışma, 10 farklı kategoride yapılan başvuruları kapsıyor. Kazanan eser sahipleri ise 1 Şubat’ta TBMM’de gerçekleştirilecek törenle ödüllendirilecek.

TFMD tarafından düzenlenen ‘Yılın Basın Fotoğrafları’ yarışmasının jürisi, başkanlık görevini ünlü foto muhabiri Coşkun Aral’ın yaptığı bir toplantıyla Antalya’da bir araya geldi. Jürinin zorlu bir seçim süreci geçirdiği belirtilirken, yaklaşık 6 bin fotoğraf değerlendirildi. Jüri başkanı Coşkun Aral, yerel ve yabancı birçok foto muhabirinin yer aldığı jürinin önemine vurgu yaparak, “Bu yıl yapılacak seçimin ardından TBMM’de bir sergi düzenlenecek. Umarım her şey güzel geçer. Bu yarışma benim için özel bir anlam taşıyor çünkü Foto Muhabirleri Derneği’nin kuruluşuna katkıda bulunmuş biriyim. Dernek 40 yılı geride bırakırken, 39 yıldır düzenlediğimiz bu yarışma da büyük bir misyonu üstleniyor. Basın fotoğrafları sayesinde dünya gündemine yön veren, siyaseti etkileyen, yalanları ortaya çıkaran ve tarihi belgeleyen önemli bir çalışma yürütüyoruz. Yarışmada yaklaşık 10 bin fotoğraf yer alıyor ve bunlardan 6 bini değerlendireceğiz. Farklı kategorilerimiz var, ancak 6 Şubat’ta dünya çapında yaşanan depremi ele alarak gelecek nesillere aktarmayı hedefledik. Amacımız bir daha böyle büyük kayıplar yaşanmaması ve akılla, bilimle, vicdanla hareket ederek depreme dayanıklı binalar inşa etmek. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, üye olmayan muhabirlerin ve Anadolu’da çalışan yerel muhabirlerin çalışmalarını da değerlendiriyor. Spor, günlük yaşam ve kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yanı sıra gençlerin evrenselliği bulabileceği diğer ülkelerde yapılan çalışmalar da yarışmada yer alıyor.” şeklinde konuştu.

Posof’ta Kurslara Büyük İlgi! İnsanların Dikkatinizi Çekecek Haber Başlığını Hemen Keşfedin!

Sıradaki haber:

Posof’ta Kurslara Büyük İlgi! İnsanların Dikkatinizi Çekecek Haber Başlığını Hemen Keşfedin!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.