h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Magazin
  • İstanbul’da 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi Kapılarını Açtı!

İstanbul’da 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi Kapılarını Açtı!

Çukurova Belediyesi ile sivil toplum örgütü işbirliğiyle hayata geçirilen 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu, büyük bir törenle açıldı. Açılışta, Turhan Selçuk'un "Söz Çizginin" adlı karikatür sergisi de büyük ilgi gördü. Sanatseverlerin yoğun katılım gösterdiği açılış töreninde Belediye Başkanı Soner Çetin, kültür ve sanata verilen önemi vurguladı. Sergi salonunun yanı sıra konferans ve toplantı salonları, ders kafeleri gibi birimlerin de açılacağı merkezin, sanatseverlerin buluşma noktası olması hedefleniyor.

Çukurova Belediyesi ve bir sivil toplum örgütünün işbirliğiyle gerçekleştirilen 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu, kalabalık bir törenle açıldı. Açılışta ünlü çizer Turhan Selçuk’un Söz Çizginin adlı karikatür sergisi de ziyaret edildi. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği açılış töreninde konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kültür ve sanat etkinliklerine her zaman heyecanla yaklaştıklarını belirtti.
Çukurova Belediyesi ve sivil toplum örgütü arasında imzalanan protokol gereği Adana Tabip Odası hizmet binasında kültür ve sanat merkezi oluşturulması planlandı ve bu süreçte ilk adım atılarak sergi salonunun açılışı gerçekleştirildi.
Sergi salonunun açılışına yüzlerce kişi katıldı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği törende usta çizer Turhan Selçuk’un Söz Çizginin adlı sergisi gezildi. Saygı duruşu ile başlayan törende konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kültür ve sanatın önemine vurgu yaparak, Çukurova’yı kültür ve sanat kenti yapacaklarını söyledi. Başkan Çetin, Adana’nın yetiştirdiği büyük sanatçılarla gurur duyulması gerektiğini belirtti.
Çukurova Edebiyat Festivali ve uluslararası karikatür festivali gibi kültür ve sanat etkinliklerinden bahseden Başkan Soner Çetin, yapılan diğer projelerle de kültür ve sanata katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Sergi salonunun açılışının ardından diğer birimlerin de hizmete gireceğini belirten Başkan Çetin, sanat merkezinin bölgenin buluşma noktası olacağını dile getirdi.
Kültür ve Sanat Merkezi’nin oluşmasına emeği geçen Dr. Haluk Uygur da konuşmasında, Adana’da galeri eksikliği olduğunu ve bir çok kişi ve kurumu dolaştıklarını belirtti. Bu süreçte sadece iki belediyeden olumlu geri dönüş aldıklarını ve bunlardan birinin Çukurova Belediyesi olduğunu söyleyen Uygur, Başkan Soner Çetin’e sanata olan desteğinden dolayı teşekkür etti.
Turhan Selçuk’un kızı Aslı Selçuk ise babası ve amcasının Adana’daki önemli maceralarını anlattı. Adana’da Abidin Dino ve Yaşar Kemal ile tanışıklıklarının olduğunu ve birbirlerinden ilham aldıklarını ifade eden Aslı Selçuk, tören sonunda Turhan Selçuk’un Söz Çizginin sergisini davetlilerle gezdirdi.

Haluk Levent, şehit ailesine yardım amacıyla unutulmaz bir konser düzenledi

Sıradaki haber:

Haluk Levent, şehit ailesine yardım amacıyla unutulmaz bir konser düzenledi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.