h Dolar 34,2934 % 0.16
h Euro 37,1799 % 0.16
h Sterlin 44,5769 % 0.09
h Altın (Gr) 3.014,98 %0,12
h BIST100 8.872,85 %1,81
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • 14 kişiden birinde görülüyor, bu hastalıktan düzenli ilaç kullananlar kurtulabiliyor

14 kişiden birinde görülüyor, bu hastalıktan düzenli ilaç kullananlar kurtulabiliyor

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası etkinlikleri sona erdi. Hafta boyunca sağlık personeli tarafından kamu kurumlarında bilgilendirme yapıldı, eğitimler düzenlendi ve broşürler dağıtıldı. İl Verem Koordinatörü Dr. Hilal Turhan, ülkede etkin bir şekilde yürütülen "Veremsiz Bir Türkiye" programı hakkında bilgi verdi. Verem hastalarının düzenli ilaç tedavisi ile iyileştiğini belirten Dr. Turhan, aylık nakdi sosyal yardım da yapıldığını söyledi. Ayrıca, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Programa sağlık personeli, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kırıkkale’de Tüberkülozla Mücadele Haftası Gerçekleştirildi

Kırıkkale İl Verem Koordinatörü Dr. Hilal Turhan, Dünya Sağlık Teşkilatı Küresel Tüberküloz Raporu’nda ülkemizde tüberküloz vakalarının 100 binde 14 kişi olarak belirtildiğini açıkladı. Dr. Turhan, verem hastalarının düzenli ilaç tedavisi alarak iyileştiğini ve tedaviye başladıktan 15-20 gün sonra bulaştırıcılığın büyük ölçüde azaldığını belirtti.

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7-13 Ocak Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası, Yüksek İhtisas Hastanesi’nde gerçekleştirilen programla sona erdi. Hafta boyunca sağlık personeli, kamu kurumlarında ve kuruluşlarda verem konusunda görevlilere bilgi verirken, okullarda da “verem” eğitimleri düzenlendi. Ayrıca, alışveriş merkezlerinde stant açılarak vatandaşlara broşürler dağıtıldı.

Dr. Turhan, ülkemizde aktif bir şekilde yürütülen “Veremsiz Bir Türkiye” kontrol programı hakkında bilgiler verdi. İlaç tedavisiyle bulaştırıcılığın azaldığına dikkat çeken Dr. Turhan, verem hastalarının tedavi ve tarama işlemlerinin Verem Savaş Dispanseri’nde ücretsiz olarak yapıldığını belirtti.

Veremin ölümcül, ancak tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu vurgulayan Dr. Turhan, ülkemizde tüberküloz görülme oranının 100 binde 14 kişi olduğuna dikkat çekti. Dr. Turhan, hastaların düzenli ilaç tedavisi alarak altı ay içinde iyileştiğini ve tedaviye başladıktan sonra 15-20 gün içinde bulaştırıcılığın büyük oranda azaldığını söyledi. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği, tedaviye uyumlu olan ve ekonomik ve sosyal zorluklar yaşayan tüberküloz hastalarına aylık nakdi sosyal yardım yapıldığını da ifade etti.

Dr. Turhan, “Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası” boyunca il genelinde bulunan Toplum Sağlığı Merkezi personeli tarafından vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtıldığını da belirtti.

Program, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte düzenlediği Verem konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu. Programa, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Adem Yeni, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Ümit Hafçı, Hastane Başhekimi Opr. Dr. Yusuf Albayrak, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Dursun Göger, sağlık personeli, öğrenci, öğretmen ve veliler de katıldı.

Yaşlılara hastalıklar konusunda bilgilendirme yapıldı

Sıradaki haber:

Yaşlılara hastalıklar konusunda bilgilendirme yapıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.