h Dolar 34,0956 % 0
h Euro 37,9048 % 0
h Sterlin 45,1397 % 0.01
h Altın (Gr) 2.796,91 %-0,20
h BIST100 9.774,49 %0,17
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • TİKA’dan Laos’ta Mittaphab Hastanesi’ne tıbbi donanım desteği

TİKA’dan Laos’ta Mittaphab Hastanesi’ne tıbbi donanım desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Viyentiyan'daki Mittaphab Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesine tıbbi ekipman desteği sağladı. Laos Sağlık Bakan Yardımcısı, TİKA'nın sağlık projesinden memnuniyetini dile getirerek Türkiye'nin sağlık alanındaki gelişmelerini paylaşmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Hastane başhekimi de donanımın tedavi süreçlerinde önemli bir rol oynayacağını vurguladı. TİKA daha önce de hastaneye donanım ve eğitim desteği sağlamıştı.Title önerisi: TİKA, Laos'taki Mittaphab Hastanesine Tıbbi Ekipman Desteği SağladıHaber özeti: Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Mittaphab Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesine tıbbi ekipman desteği sağladı. Laos Sağlık Bakan Yardımcısı ve hastane başhekimi, TİKA'nın sağlık alanındaki desteğinden memnuniyetlerini dile getirdi. TİKA daha önce de hastaneye donanım ve eğitim desteği sağlamıştı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Laos’un başkenti Vientiane’de bulunan Mittaphab Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesi için tıbbi ekipman desteği sağladı. Hastane yetkililerinin yanı sıra Laos Sağlık Bakan Yardımcısı ve T.C. Viyentiyen Büyükelçisi de teslim töreninde hazır bulundu. Laos Sağlık Bakan Yardımcısı, TİKA’nın sağlık alanındaki projesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek ülkedeki destek ihtiyacının önemine vurgu yaptı. Büyükelçi ise Türkiye’nin diğer ülkelere sağlık alanında verdiği desteklerden bahsederek, Türkiye’nin sağlık sektöründeki gelişmelerini paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. Hastane Başhekiminin de, sağlanan desteğin önemini vurgulamasının ardından TİKA’nın daha önce de sağlık ve eğitim alanında yaptığı desteklere teşekkürlerini iletti. Mittaphab Hastanesi, başkentte Sağlık Bakanlığı’na bağlı en önemli sağlık hizmet birimlerinden biri olarak öne çıkıyor. TİKA’nın daha önce de Kardiyoloji bölümüne destek verdiği hastane, bu alanda da donanım ve eğitim imkanlarından faydalanmıştı.

Uzmanından böbrek taşı oluşumuna karşı koruyucu parola: “Güne suyla başlayın, suyla bitirin”

Sıradaki haber:

Uzmanından böbrek taşı oluşumuna karşı koruyucu parola: “Güne suyla başlayın, suyla bitirin”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.