h Dolar 35,1719 % -0.01
h Euro 36,7810 % -0.01
h Sterlin 44,3960 % 0.29
h Altın (Gr) 2.962,87 %-0,49
h BIST100 10.025,47 %0,77
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • 7 aylık bebek ameliyat edilerek kafatasındaki şekil bozukluğu düzeltildi

7 aylık bebek ameliyat edilerek kafatasındaki şekil bozukluğu düzeltildi

Van'ın İpekyolu ilçesinde kafatasında şekil bozukluğu olan 7 aylık bir bebeğe trigonosefali düzeltme ameliyatı yapıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Beyin Cerrahisi Op. Dr. Taha Şükrü Korkmaz ve ekibi, başarılı bir operasyonla bebeğin sağlığına kavuşmasını sağladı. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen operasyon, hastanede daha önce yapılmamış bir tecrübe gerektirdiği için önemli bir adım olarak değerlendirildi. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, hastanede yapılan bu başarılı ameliyatla ilgili sevk sayısını azaltmayı hedeflediklerini belirtti ve operasyonu gerçekleştiren ekibi tebrik etti. Beyin Cerrahisi Op. Dr. Taha Şükrü Korkmaz ise trigonosefalinin bebeklerde alnın ön tarafının erken kapanması sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlık olduğunu ifade ederek, ailelere bebeklerinde kafa şeklinde simetri olmaması ya da alın bölgesinde çıkıntı olması durumunda beyin cerrahisine başvurmayı önerdi.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde trigonosefali tedavisi için 7 aylık bebeğe ameliyat gerçekleştirildi.

Van’ın İpekyolu ilçesinde yaşayan Cihan Aydın ve Gülnaz çifti, 7 aylık bebekleri Muhammed Habip’in kafatasındaki şekil bozukluğu nedeniyle Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Taha Şükrü Korkmaz ve ekibi, bebeğin ameliyatını 5 saat süren bir operasyonla başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Muhammed bebeğin sağlığına kavuşmasıyla birlikte ailesi rahat bir nefes aldı.

Konuyla ilgili olarak Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, hastanede yapılan bir başarılı ameliyatla sevklerin azaltılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti. Başhekimi Sarıkaya, “Trigonosefali dediğimiz ciddi bir ameliyat gerçekleştirdik. Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Taha Şükrü Korkmaz ve ekibini tebrik ediyorum. Bebek hastamız, ameliyat sonrası bir günlük yoğun bakım sürecinin ardından servise çıkarıldı” dedi.

Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Taha Şükrü Korkmaz ise bebeğin alnının normalden erken kapanması sonucunda trigonosefali sorununun ortaya çıktığını belirtti. Korkmaz, “Normalde bebeklerin alın bölgesindeki bir hat, 3’üncü veya 6’ıncı ayda kapanır. Ancak bu hat, 3’üncü aydan önce kapanırsa trigonosefali hastalığı meydana gelir. Hastalarda öncelikli olarak kozmetik bir sorunla karşılaşırız. Alın bölgesi normalden daha çıkıntılı ve sivrileşmiş şekilde görünür. Alın kemikleri tamamen gelişmediği için beyin kısmı istenen şekilde yer açamaz ve tam olarak gelişemez. Hastanemizde 7 aylık Muhammed bebeğe başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik. Hastamızın ikinci haftasında ameliyat dikişlerini aldık ve sağlık durumu gayet iyi. Doğumdan sonra bebeklerinde kafa şeklinde simetri olmayan veya alın bölgesinde çıkıntı olan ailelere, beyin cerrahisine başvurmalarını öneriyoruz” şeklinde konuştu.

Göz astarı görüntülemesinde bir dönüm noktası: “Kapsül Endoskopisi”

Sıradaki haber:

Göz astarı görüntülemesinde bir dönüm noktası: “Kapsül Endoskopisi”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.