h Dolar 35,3950 % 0.18
h Euro 36,4099 % 0.18
h Sterlin 43,9238 % 0.28
h Altın (Gr) 3.026,81 %0,19
h BIST100 9.961,34 %1,33
a
Anasayfa / Sağlık / Çocukluk çağı kanserleriyle ilgili bilgi veren Gaziantep Medical Point Hastanesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Ekrem Ünal, kişiye özel ve çoklu disiplinli tedavi yöntemlerinin kullanıldığını ifade etti. Prof. Dr. Ünal, kansızlık gibi hematolojik hastalıkların demir, B12 vitamini ve folik asit eksiklikleriyle ilişkili olduğunu belirtti. Ayrıca trombosit düşüklüğü ve lökosit değerlerindeki düşüklük veya yükseklik gibi hastalıkların da sıkça görüldüğünü açıkladı. Çocukluk çağı kanserleri arasında ise lösemi, beyin tümörleri, lenfoma, nöroblastom, böbrek tümörleri ve kemik tümörlerinin en yaygın olanları olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ünal, bu kanserlerin tedavisinde cerrahi operasyon, kemoterapi ve bazen radyoterapinin kullanıldığını söyledi. Öte yandan, Prof. Dr. Ünal, çocuk hematoloji onkoloji alanında gerçekleşen değişiklikler ve gelecekte yapılacak tedaviler hakkında bilgi vererek, çok merkezli çalışmaların büyük başarılara yol açtığını dile getirdi. Prof. Dr. Ünal, löseminin tedavi başarısının yüzde 80-90’lara çıktığını ifade ederek, kök hücre nakli, akıllı ilaçlar ve gen tedavisi gibi yöntemlerin geliştirildiğini belirtti. Türkiye’de de gen tedavisi çalışmalarının yapıldığını ve Gaziantep Medical Point Hastanesi’nde bu alana odaklandıklarını vurgulayan Prof. Dr. Ünal, kanserli çocukların sağlıklı kanla tedavi edilebileceğini ve her vatandaşın düzenli olarak kan bağışında bulunmasını teşvik etti. Ayrıca kan bağışında bulunanların kök hücre bağışçısı olabileceklerini de sözlerine ekledi.
  • Vakit
  • Sağlık
  • Çocukluk çağı kanserleriyle ilgili bilgi veren Gaziantep Medical Point Hastanesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Ekrem Ünal, kişiye özel ve çoklu disiplinli tedavi yöntemlerinin kullanıldığını ifade etti. Prof. Dr. Ünal, kansızlık gibi hematolojik hastalıkların demir, B12 vitamini ve folik asit eksiklikleriyle ilişkili olduğunu belirtti. Ayrıca trombosit düşüklüğü ve lökosit değerlerindeki düşüklük veya yükseklik gibi hastalıkların da sıkça görüldüğünü açıkladı. Çocukluk çağı kanserleri arasında ise lösemi, beyin tümörleri, lenfoma, nöroblastom, böbrek tümörleri ve kemik tümörlerinin en yaygın olanları olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ünal, bu kanserlerin tedavisinde cerrahi operasyon, kemoterapi ve bazen radyoterapinin kullanıldığını söyledi. Öte yandan, Prof. Dr. Ünal, çocuk hematoloji onkoloji alanında gerçekleşen değişiklikler ve gelecekte yapılacak tedaviler hakkında bilgi vererek, çok merkezli çalışmaların büyük başarılara yol açtığını dile getirdi. Prof. Dr. Ünal, löseminin tedavi başarısının yüzde 80-90’lara çıktığını ifade ederek, kök hücre nakli, akıllı ilaçlar ve gen tedavisi gibi yöntemlerin geliştirildiğini belirtti. Türkiye’de de gen tedavisi çalışmalarının yapıldığını ve Gaziantep Medical Point Hastanesi’nde bu alana odaklandıklarını vurgulayan Prof. Dr. Ünal, kanserli çocukların sağlıklı kanla tedavi edilebileceğini ve her vatandaşın düzenli olarak kan bağışında bulunmasını teşvik etti. Ayrıca kan bağışında bulunanların kök hücre bağışçısı olabileceklerini de sözlerine ekledi.

Çocukluk çağı kanserleriyle ilgili bilgi veren Gaziantep Medical Point Hastanesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Ekrem Ünal, kişiye özel ve çoklu disiplinli tedavi yöntemlerinin kullanıldığını ifade etti. Prof. Dr. Ünal, kansızlık gibi hematolojik hastalıkların demir, B12 vitamini ve folik asit eksiklikleriyle ilişkili olduğunu belirtti. Ayrıca trombosit düşüklüğü ve lökosit değerlerindeki düşüklük veya yükseklik gibi hastalıkların da sıkça görüldüğünü açıkladı. Çocukluk çağı kanserleri arasında ise lösemi, beyin tümörleri, lenfoma, nöroblastom, böbrek tümörleri ve kemik tümörlerinin en yaygın olanları olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ünal, bu kanserlerin tedavisinde cerrahi operasyon, kemoterapi ve bazen radyoterapinin kullanıldığını söyledi. Öte yandan, Prof. Dr. Ünal, çocuk hematoloji onkoloji alanında gerçekleşen değişiklikler ve gelecekte yapılacak tedaviler hakkında bilgi vererek, çok merkezli çalışmaların büyük başarılara yol açtığını dile getirdi. Prof. Dr. Ünal, löseminin tedavi başarısının yüzde 80-90’lara çıktığını ifade ederek, kök hücre nakli, akıllı ilaçlar ve gen tedavisi gibi yöntemlerin geliştirildiğini belirtti. Türkiye’de de gen tedavisi çalışmalarının yapıldığını ve Gaziantep Medical Point Hastanesi’nde bu alana odaklandıklarını vurgulayan Prof. Dr. Ünal, kanserli çocukların sağlıklı kanla tedavi edilebileceğini ve her vatandaşın düzenli olarak kan bağışında bulunmasını teşvik etti. Ayrıca kan bağışında bulunanların kök hücre bağışçısı olabileceklerini de sözlerine ekledi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Uzmanı Profesör Doktor Ekrem Ünal, çocukluk çağı kanserlerinin tedavisinde kişiye özel ve multidisipliner yaklaşımların kullanıldığını belirtti. Hematolojik hastalıklar arasında en sık görülenin anemi olduğunu ifade eden Ünal, lösemi, beyin tümörleri, lenfoma, nöroblastom, böbrek tümörleri ve kemik tümörlerinin ise en sık görülen çocukluk çağı kanserleri olduğunu söyledi. Çocuklarda kanser tedavisinde cerrahi, kemoterapi ve bazen radyoterapinin uygulandığını belirten Ünal, çocuk hematoloji onkoloji alanında kaydedilen başarılar ve gelecekteki tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca Ünal, kan bağışının önemine de dikkat çekti.

Çocukluk çağı kanserleri hakkında bilgi veren Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Uzmanı Profesör Doktor Ekrem Ünal, kişiye özel ve çoklu disiplinli tedavi yöntemlerinin kullanıldığını belirtti. Prof. Dr. Ünal, hematolojik hastalıklar arasında en sık görüleninin kansızlık olduğunu ifade ederek, kansızlığın demir eksikliği, vitamin B12 eksikliği ve folik asit eksikliği gibi beslenme eksiklikleriyle ilişkili olduğunu söyledi. Ayrıca trombosit düşüklüğü, lökosit sayısının düşük veya yüksek olması da sık görülen hematolojik hastalıklar arasında yer aldığını açıkladı. Onkoloji alanında ise çocukluk çağında en sık görülen hastalıkların lösemi, beyin tümörleri, lenfoma, nöroblastom, böbrek tümörleri ve kemik tümörleri olduğunu belirten Prof. Dr. Ünal, bu kanserlerin tedavi sürecinde cerrahi operasyon, kemoterapi ve bazen radyoterapinin kullanıldığını söyledi.

Öte yandan, Çocuk Hematoloji Onkoloji alanında gerçekleşen değişiklikler ve gelecekte yapılacak tedaviler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ünal, çok merkezli çalışmaların sonucunda çocuk hematoloji onkoloji alanında büyük başarılar elde edildiğini dile getirdi. Prof. Dr. Ünal, löseminin yüzde 20’lerden yüzde 80-90’lara çıkan sağ kalım oranlarıyla artık daha iyi tedavi edildiğini ifade etti. Ayrıca kök hücre nakli, akıllı ilaçlar ve gen tedavisi gibi tedavi yöntemlerinin geliştirildiğini belirten Prof. Dr. Ünal, Türkiye’de de gen tedavisi çalışmalarının yapıldığını ve Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde bunlara odaklandıklarını belirtti. Prof. Dr. Ünal, ayrıca kan bağışının önemine de vurgu yaparak, kanserli çocukların sağlıklı bir kanla tedavi edilebileceğini ve her vatandaşı düzenli kan bağışı vermeye davet etti. Ayrıca Kızılay’a kan bağışında bulunan insanların kök hücre bağışçısı olabileceklerini de belirtti.

Son dönemde hastalık seviyelerinde rekor bir artış yaşandı

Sıradaki haber:

Son dönemde hastalık seviyelerinde rekor bir artış yaşandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.