h Dolar 34,2891 % 0.15
h Euro 37,3070 % 0.15
h Sterlin 44,7600 % 0.01
h Altın (Gr) 3.000,85 %0,19
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Çölyak hastalarına beslenme desteği sürüyor

Çölyak hastalarına beslenme desteği sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çölyak Hastalarına Destek Projesi ile 620 kişiye haftalık 21 ekmek ve aylık 3 kilogram un desteği sağlıyor. Bu proje sayesinde hastaların sağlıklı beslenme ihtiyacı karşılanırken, ekonomik sıkıntıları da gideriliyor. Proje kapsamında glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolisi desteği de sunuluyor. Hastalar, projeden memnun olduklarını belirterek Mersin Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler. Çölyak Hastalarına Destek Projesi, vatandaşların hem maddi hem de manevi olarak rahatlamasını sağlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çölyak Hastalarına Destek Projesi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Proje ile 620 Çölyak hastası vatandaş, sağlıklı beslenme ve ekonomik rahatlama imkanı elde ediyor. Çölyak hastalığı, glüten adı verilen bir protein duyarlılığına neden oluyor ve özel bir diyet gerektiriyor. Hastaların hayat kalitesini düşüren bu hastalık, glütensiz gıdaların pahalı ve kolay bulunamaması sebebiyle ekonomik zorluklara sebep olabiliyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3 yıl önce başlattığı Çölyak Hastalarına Destek Projesi ile Mersin’de yaşayan 620 hastaya haftalık 21 ekmek ve aylık 3 kilogram un desteği sağlıyor. Ramazan ayında ise glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolisi de dağıtılıyor.
Proje kapsamında desteklerden faydalanan Feyhan Songül İzbulan, Mersin Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini ileterek, bu katkının kendileri için büyük bir hizmet olduğunu söyledi. Çölyak hastalarının özel ürünleri bulma zorluğunu da vurgulayan İzbulan, belediyenin kendilerini büyük ölçüde rahatlattığını belirtti.
Projenin başladığı günden bu yana 620 kişiye ulaştıklarını belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri, 3 yılda 715 bin 220 adet glütensiz ekmek ve 15 bin 504 kilogram glütensiz un dağıtımı yaptıklarını aktardı. Proje sayesinde vatandaşların hem maddi hem de manevi olarak rahatladığı ve memnuniyetlerini ilettikleri söylendi.
Çölyak hastalarına destek veren bu proje, vatandaşlara ekonomik açıdan büyük kolaylık sağlarken, glütensiz ürünlere ulaşma konusunda da bir çözüm olarak görülüyor. Büyükşehir Belediyesinin projeyi genişletmeyi düşündüğü de belirtiliyor.

Böbrek Hastalıkları, Yüksek Tansiyondan Kalp Hastalıklarına Giden Yolu Açabilir

Sıradaki haber:

Böbrek Hastalıkları, Yüksek Tansiyondan Kalp Hastalıklarına Giden Yolu Açabilir

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.