h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Dikkat! Yanıklar için diş macunu ve yumurta akı kullanmak risklidir, uzmana göre.

Dikkat! Yanıklar için diş macunu ve yumurta akı kullanmak risklidir, uzmana göre.

Sivas Numune Hastanesi İlk ve Acil Yardım Uzmanı Dr. Sedat Özbay, yanık vakalarında yanlış müdahalelerin enfeksiyon riskini artırdığını belirtti. Yanık bölgelerine yumurta akı, diş macunu ve domates gibi maddelerin sürülmemesi gerektiğini vurgulayan Özbay, kaynar su nedeniyle oluşan yanıklarda soğuk suyla yıkamanın önemini aktardı. Cildin sadece yüzeyini etkileyen yanıklarda kremlerin kullanılabileceğini ifade eden Özbay, derin yanıklarda ise hastaneye başvurulması gerektiğini söyledi. Özbay, el, kasık ve göğüs bölgelerindeki yanıklarda acil sağlık yardımının önemine dikkat çekti.

Sivas Numune Hastanesi İlk ve Acil Yardım Uzmanı Dr. Sedat Özbay, yanık vakalarında yapılan bazı müdahalelerin enfeksiyon riskini artırdığını belirtti. Özbay, özellikle kaynar sular sonucu oluşan yanıklarda doğru müdahalenin önemine dikkat çekti. Yanık bölgelerine yumurta akı, diş macunu ve domates gibi maddelerin sürülmemesi gerektiğini söyleyen Özbay, bu tür uygulamaların yara temizliği ve enfeksiyon riskini artırabileceğini ifade etti. Özbay, yanık yaralarının su ile yıkanmasının ardından uygun kremler kullanılmasının daha doğru bir yöntem olduğunu vurguladı. Alev kaynaklı yanıklarda ise tedavi yönteminin kaynar suyla aynı olduğunu belirten Özbay, özellikle el, kasık ve göğüs bölgesinde meydana gelen yaralanmalarda hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini söyledi. Özbay, hastaneye gitmeden önce yapılan yanlış uygulamalardan kaçınılması gerektiğini vurgulayarak, yanık yarasının su ile yıkandıktan sonra uygun kremlerle tedavi edilebileceğini ifade etti. Yanık yaralarına bilinmeyen maddeler sürülmesinin enfeksiyon riskini artırdığını belirten Özbay, sağlıklı bir tedavi yöntemi izlemenin önemini vurguladı.

Konya’da Acil Yardım hizmetlerine 7 yeni ambulans eklendi

Sıradaki haber:

Konya’da Acil Yardım hizmetlerine 7 yeni ambulans eklendi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.