h Dolar 34,2540 % 0.39
h Euro 37,2001 % 0.39
h Sterlin 44,7352 % 0.72
h Altın (Gr) 2.988,24 %1,16
h BIST100 8.942,90 %-0,66
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • E-sigaralar, beyin gelişimi üzerinde olumsuz etkiler bırakabilir

E-sigaralar, beyin gelişimi üzerinde olumsuz etkiler bırakabilir

Dünya Sağlık Örgütü, elektronik sigaraların normal sigaralar kadar zararlı olduğunu belirtti. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayhan Değer, elektronik sigaraların beyin gelişimine zarar verebileceğini, hamileler ve gelişmekte olan fetüsler için toksik olduğunu, kardiyovasküler sistemde tansiyon yüksekliği, kalp krizi ve inme riski oluşturabileceğini söyledi. Ayrıca, elektronik sigaraların içerisinde bulunan aromaların bile hastalıklara yol açabileceği ve içerdikleri kimyasalların kanserojen etkileri olduğu belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü, elektronik sigaraların normal sigaralar kadar zararlı olduğunu belirtiyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayhan Değer ise elektronik sigaraların sağlığa olan etkileri hakkında uyarılarda bulundu. Elektronik sigaraların beyin gelişimini olumsuz etkileyebileceğini ve hamilelerde fetüslere zarar verebileceğini söyleyen Dr. Değer, kardiyovasküler sistemde tansiyon yükselmesi, kalp krizi ve inmeler gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini ifade etti. Ayrıca elektronik sigaraların solunum sistemi üzerinde de olumsuz etkileri olduğunu belirten Dr. Değer, kanserler başta olmak üzere solunum kapasitesini düşüren birçok hastalığa yol açabileceğini dile getirdi.

Özellikle gençler arasında elektronik sigara kullanımının yaygınlaştığını ifade eden Dr. Değer, gençlerin bu ürünleri kullanmaya başladıktan sonra normal sigaraya da geçiş yaptıklarını belirtti. Elektronik sigaraların içerisindeki kimyasalların kanserojen maddeler içerdiğine dikkat çeken Dr. Değer, nikotin, propilenglikol, gliserol, polietilenglikol gibi çeşitli kimyasalların bulunduğunu ve bunların zararlı etkilere sahip olduğunu söyledi. Ayrıca elektronik sigaraların kullanımının henüz yeni olduğunu ve ileride fark edilebilecek zararları olabileceğini belirtti.

Elektronik sigaraların sağlık açısından ciddi riskler taşıdığı ve normal sigaralar kadar zararlı olduğu düşünülerek, Dünya Sağlık Örgütü tarafından ülkelere acil önlem çağrısı yapıldı. Dr. Ayhan Değer ise halkı elektronik sigaralar konusunda bilinçlendirmek ve uyararak bu ürünlerin kullanımını azaltmak için çaba harcıyor. Elektronik sigaraların sağlığa zararları konusunda daha fazla araştırma yapılması ve halkın bilinçlendirilmesi büyük önem taşıyor.

Söke Devlet Hastanesi, Hayırseverin Cihaz Desteğiyle Güçleniyor

Sıradaki haber:

Söke Devlet Hastanesi, Hayırseverin Cihaz Desteğiyle Güçleniyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.