h Dolar 33,9942 % 0.28
h Euro 37,8773 % 0.28
h Sterlin 44,9487 % 0.86
h Altın (Gr) 2.821,62 %0,44
h BIST100 %
a

Grip uzmanlarından önemli uyarılar!

Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürvet Sungur, havaların soğumasıyla birlikte grip enfeksiyonlarının arttığını söyledi. Sungur, grip bulaşmasını önlemek için özellikle risk altındaki kişilerin aşı yaptırmasının en etkili korunma yöntemi olduğunu belirtti. Ayrıca, grip virüsünün damlacık yoluyla bulaştığını ve hastalığın yayılmasını engellemek için el temizliği, maske kullanımı ve evde istirahat gibi önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Havaların soğumasıyla birlikte, Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde görev yapan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürvet Sungur, gribal enfeksiyonlarda artışın yaşandığına dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Sungur, risk altındaki bireylerin en etkili korunma yönteminin grip aşısı olduğunu vurguladı.

Grip virüsünün damlacık yoluyla bulaştığını belirten Dr. Mürvet Sungur, öksürük ve hapşırık esnasında ortaya çıkan damlacıkların etrafa yayıldığını ifade etti. Bu damlacıkların ağız, burun veya gözlere temasıyla hastalığın bulaşabileceğine dikkat çeken Sungur, gripli kişilerin öksürürken veya hapşırırken ağızlarını bir mendille veya kollarıyla kapatmalarını önerdi. Ayrıca, ellerin hapşırma esnasında temas etmemesi gerektiğini söyledi. Ellere bulaşan virüsün dokunulan her yere yayılabileceğini belirten Dr. Sungur, grip olan kişilerin sık sık ellerini yıkaması gerektiğini belirtti. El yıkama imkanı olmadığında ise el antiseptikleri kullanılarak temizlik sağlanabileceğini söyledi. Dr. Sungur, toplumda grip salgınını önlemek için hastalığın ilk günlerinde evde istirahat edilmesi, okul veya işe gidilmemesi, ağız ve burnu tamamen kapatacak şekilde maske takılması gerektiğini belirtti.

Gripten korunmanın yolları hakkında konuşan Dr. Mürvet Sungur, sık el temizliği, sağlıklı beslenme ve mevsime uygun giyinme gibi kişisel önlemlere ek olarak, özellikle risk altındaki bireyler için en etkili korunma yolunun grip aşısı olduğunu dile getirdi. Sungur, grip salgınının ekim ayında başlayarak aralık ayında arttığını ve nisan-mayıs aylarını kapsayan dönemde sıkça görüldüğünü belirtti. Bu nedenle, grip aşısının her yıl ekim ayında yapılması gerektiğini söyledi. Ancak risk grubundaki kişilerin şubat ayı sonuna kadar aşı yaptırabileceklerini de ekledi. Grip hastalığı geçirilerek veya aşı yaptırılarak elde edilen bağışıklığın, virüsün yapısındaki sürekli değişiklikler nedeniyle kalıcı olmadığını belirten Dr. Sungur, bir sonraki grip mevsiminde tekrar hastalığa yakalanmanın mümkün olduğunu ifade etti. Ayrıca, virüsün yapısının değişmesiyle birlikte aşı içeriğinin her yıl güncellendiğini belirtti. Bu nedenle mevsimsel grip salgınlarından korunmak için her yıl aşı yaptırılması gerektiğini söyledi.

Uyarılara rağmen “kalıcı oje ve protez tırnak çılgınlığı”: “Hastalar çok başvuruyor, şikayetler geliyor”

Sıradaki haber:

Uyarılara rağmen “kalıcı oje ve protez tırnak çılgınlığı”: “Hastalar çok başvuruyor, şikayetler geliyor”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.