h Dolar 35,3625 % 0.42
h Euro 36,8082 % 0.42
h Sterlin 44,4499 % 0.3
h Altın (Gr) 2.960,61 %0,15
h BIST100 9.997,65 %-0,28
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Gül, ‘Boyunda oluşan ve iyileşmeyen kitleleri gözden kaçırmayın!’ uyarısında bulunuyor

Gül, ‘Boyunda oluşan ve iyileşmeyen kitleleri gözden kaçırmayın!’ uyarısında bulunuyor

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Aylin Gül, boyun bölgesinde oluşabilecek kitleler hakkında önemli bilgiler paylaştı. Boyunda bulunan lenf bezlerinin vücudun bağışıklık sisteminin bir parçası olduğunu belirten Prof. Dr. Gül, lenf bezlerinin boyunda çeşitli bölgelerde gruplaştığını ve burada oluşabilecek kitlelerin lenf kanseri veya ağız, boğaz, gırtlak ve tiroid kanserlerine işaret edebileceğini söyledi. Boyunda ele gelen bir beze durumunda hemen endişe etmemek gerektiğini, ancak uzun süren veya büyüyen kitlelerin kanser şüphesi yaratabileceğini ve mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini vurguladı.

Gaziantep Medical Point Hastanesi’nde hizmet veren Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aylin Gül, boyun bölgesinde oluşabilecek kitleler hakkında bilgilendirme yaptı. Boyunda bulunan lenf bezlerinin vücudun bağışıklık sistemi olan lenfatik sistem ile ilgili olduğunu belirten Prof. Dr. Gül, bu bezlerin çene altında, kulak ön ve arkasında, boyun orta hattında ve yanlarında gruplaştığını ve boyundaki en büyük kasın üst, orta ve altında yer aldığını ifade etti. Lenf bezelerinden lenf kanseri (Lenfoma) gelişebileceği gibi ağız, boğaz, gırtlak ve tiroid kanserlerinin de bu bölgedeki bezelere yayılarak boyunda kitle oluşumuna neden olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Gül, boyunda ele gelen bir bez olduğunda hemen endişe duyulmaması gerektiğini belirtti. Solunum yolu enfeksiyonları, diş enfeksiyonları, tükürük bezi taşları veya enfeksiyonları gibi geçici durumların da bu bezlerde büyümeye neden olabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Gül, ancak birkaç haftadan uzun süren, küçülmeyen hatta büyüyen boyun kitlelerinin kanser şüphesi taşıyabileceğinin altını çizdi. Özellikle lenf kanseri veya baş-boyun bölgesi kanseri öyküsü bulunan ve sigara ve alkol tüketimi yüksek olan kişilerde kanser riskinin daha yüksek olduğunu belirten Prof. Dr. Gül, bu durumda kişinin mutlaka bir Kulak Burun Boğaz uzmanına muayene olması gerektiğini vurguladı.

Siirt’te 1 milyon 203 bin 321 kişi ayakta tedavi gördü: Sağlık alanında dikkat çeken bir rakam!

Sıradaki haber:

Siirt’te 1 milyon 203 bin 321 kişi ayakta tedavi gördü: Sağlık alanında dikkat çeken bir rakam!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.