h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a

Hisarcık’ta Kamkat meyvesi ilgi görüyor

Kütahya'nın Hisarcık ilçe pazarında popüler hale gelen Kamkat meyvesi, bağışıklık sistemini güçlendirme, kan şekerini dengeleme ve kolesterolü düşürme gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Kamkat meyvesinin kabuğuyla birlikte tüketilen tek turunçgil meyvesi olduğu belirtilirken, içerdiği yüksek oranda demir, B vitaminleri, manganez, bakır ve kalsiyumla da ön plana çıkıyor. Meyvenin bağışıklık sistemi ve kan şekerini düzenleme gibi faydaları nedeniyle satışlarında artış yaşanıyor.

Kütahya’nın Hisarcık ilçesindeki pazarda büyük bir ilgi gören bir meyve olan Kamkat, C vitamini deposu olması, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kan şekerini dengelemesi ve kolesterolü düşürme gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Mersin’in Anamur ilçesinden getirilen Kamkat’ı pazarda satışa sunan Ahmet Koç, kabuğuyla birlikte tüketilen tek turunçgil meyvesi olması nedeniyle tüketicilerin ilgisini çektiğini söylüyor. Koç, “Birçok insanın henüz bilmediği bu küçük meyve, içerisinde yüksek miktarlarda demir, B vitaminleri, manganez, bakır ve kalsiyum bulunduruyor. Kamkat’ın bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve kan şekerini dengede tuttuğu bilinmektedir. Son günlerde kamkat meyvesi satışlarımızda artış yaşanıyor” şeklinde konuştu.

Köyde kapalı yollar, hastanın sağlığı için harekete geçen ekipleri engellemedi

Sıradaki haber:

Köyde kapalı yollar, hastanın sağlığı için harekete geçen ekipleri engellemedi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.