h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Iğdır’da alkol bağımlılığı ve toplum sağlığı üzerine konferans düzenlendi

Iğdır’da alkol bağımlılığı ve toplum sağlığı üzerine konferans düzenlendi

Iğdır'da düzenlenen seminerde alkol bağımlılığının toplum ve gençlerin sağlığını tehdit ettiği ve milli ekonomiye zarar verdiği vurgulandı. Iğdır Emniyet Müdürlüğü ekipleri de seminerde vatandaşları bilgilendirdi. Dr. Tuğrul Sarıcan, alkol tüketiminin ciddi olarak arttığını ve bağımlılık sonucu hastanelere başvuruların arttığını belirtti. Dr. Levent Oğul ise alkolün ince bağırsaklara zarar verdiğini ve uzun vadede ciddi sonuçlara yol açtığını ifade etti.

Iğdır’da Gerçekleşen Alkol Bağımlılığı ve Halk Sağlığı Semineri Halkın Dikkatini Çekti

Iğdır Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir seminerde, alkol bağımlılığı ve halk sağlığıyla ilgili konular ele alındı. Toplumun ve gençliğin bedensel ve ruhsal sağlığının alkol bağımlılığıyla nasıl tahrip olduğu seminerde vurgulanırken, ayrıca alkol bağımlılığının milli ekonomiye de zarar verdiği belirtildi. Seminerin girişinde Iğdır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de bağımlılık konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Seminerde konuşma yapan Iğdır Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tuğrul Sarıcan, alkol tüketiminin son yıllarda ciddi bir şekilde arttığını ifade ederek, “Son yıllarda alkol kullanımı inanılmaz bir şekilde arttı. Emniyet güçleri, savcılık ve sağlık il müdürlüğü olarak bunu ciddi bir oran olarak görüyoruz. Çünkü bu oranların artmasıyla birlikte bağımlılık nedeniyle hastaneye sevk oranı da artıyor. Toplumu bu konuda bilinçlendirmeli ve uyarılmalıyız. Bizim görevimiz de insanların alkolün vücuda ne gibi etkileri olduğu konusunda uyarmaktır” dedi.

Iğdır Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesi Dahiliye Doktoru Levent Oğul ise alkolün tüketildiği durumlarda doğrudan ince bağırsaklara gittiğini belirtti. Bu bağırsağın önemli bir organ olduğunu ifade eden Oğul, “Bağırsak zarar gördüğü zaman diğer besinlerin enzimlerini engeller. Bu da uzun vadede kronik ve ciddi sonuçlara neden olur” diye konuştu.

3 aylık Ali bebek, umut dolu bir yolculuğa çıkıyor

Sıradaki haber:

3 aylık Ali bebek, umut dolu bir yolculuğa çıkıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.