h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a

Isparta’da Sağlık Çalışanları ve STK’lar Şehitler İçin “Sessiz Yürüyüş” Düzenledi

Isparta’da hekimler, sağlık çalışanları ve sivil toplum kuruluşları, Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit harekatı sırasında şehit olan 9 asker ve Filistin’e destek amacıyla “Sessiz Yürüyüş” gerçekleştirdi. Mimar Sinan Camii önünde toplanan kalabalık, şehitlerimiz ve Filistin üzerine konuşmalar yaparak duygusal bir anın yaşanmasına katkı sağladı.

Dr. Muhammet Raşit Sancar adına konuşma yapan bir doktor, 12 Ocak 2024 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda 9 kahraman askerimizin şehit olduğunu belirtti. Aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüğünü vurguladı.

Sancar, konuşmasında Filistin’deki saldırılara da dikkat çekerek terör devleti İsrail’in Filistin topraklarında işlediği suçların büyüyerek devam ettiğini ifade etti. İsrail’in sadece Filistin halkına değil, bütün insanlığa karşı suç işlediğini ve bu suçların cezasız kalmayacağını vurguladı. Ayrıca Gazze’deki sağlık çalışanlarına ve tutuklanan hekimlere yardım etmeye hazır olduklarını ve yıkılan hastanelerin yeniden inşa edilmesi için çağrıda bulundu.

Konuşmaların ardından kalabalık, Mimar Sinan Camii önünden Gazze Nöbet çadırına kadar yürüdü. Şehit yakını Rabia Durak, nöbet çadırı önünde yaptığı konuşmada teröristlerin zulmüne dikkat çekerek, terör, emperyalizm ve Gazze’deki işgale karşı tek ses olmanın önemini vurguladı. Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Durak, işgalci İsrail’e karşı yaptırımların hemen uygulanması gerektiğini belirtti.

Düzenlenen etkinlikte, sivil toplum kuruluşları tarafından vatandaşlara şehitlerimiz için pişi ve ayran dağıtıldı. Bu anlamlı etkinlik, toplumun dikkatini şehitlerimize ve Filistin’e yönlendirmeyi amaçlayan bir araya geliş oldu.

Nevşehir’de Şehit Delen ve Batur’un naaşları karşılandı

Sıradaki haber:

Nevşehir’de Şehit Delen ve Batur’un naaşları karşılandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.