h Dolar 34,4409 % 0.31
h Euro 36,4120 % 0.31
h Sterlin 43,5648 % -0.09
h Altın (Gr) 2.835,32 %0,05
h BIST100 9.389,62 %-0,33
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Kış aylarında bağışıklığı güçlendirmenin yolu: Zencefil

Kış aylarında bağışıklığı güçlendirmenin yolu: Zencefil

"Soğuk havalarda zencefil tüketimi artıyor. Vatandaşlar, zencefilin sağladığı birçok faydadan yararlanmak için limon, zerdeçal, bal ve tarçın gibi malzemelerle karıştırarak tüketiyor. Zencefil, üst solunum yolu enfeksiyonlarına, mide bulantısı ve boğaz ağrısına iyi gelirken kilo verme ve yağ yakımında da etkili oluyor. Kış çaylarına da eklenen zencefil, vücut direncini artırarak sıcaklık veriyor."

Kış mevsimi gelirken, insanlar soğuk havalara karşı korunma yöntemlerine başvurmaktadır. Bu yöntemlerden biri de zencefil tüketimidir. Zencefil genellikle limon, zerdeçal, bal ve tarçın gibi malzemelerle karıştırılarak tüketilmekte ve ayrıca kış çaylarında da tercih edilmektedir. Düzenli olarak kullanıldığında, zencefil vücudun direncini artırmaktadır. Özellikle sabahları güçlükle uyanan ve gün içerisinde aşırı üşüme sorunu yaşayan kişilerin zencefil tüketmeleri önerilir.

Zencefil, toz, taze veya kuru baharat olarak üç farklı şekilde kullanılmaktadır. Zencefilin birçok faydasını aktaran uzmanlar, “Üst solunum yolu enfeksiyonlarında zencefilin faydalı olduğunu biliyoruz. Mide bulantısı ve boğaz ağrısı gibi birçok durumda etkili sonuçlar verdiği için, ilaç kullanmak istemeyenler zencefil tüketmektedir. Ayrıca, metabolizmayı hızlandırarak kilo verme ve yağ yakma süreçlerinde de etkilidir. Toz zencefil, zerdeçal, bal, karanfil ve tarçın ile karıştırılıp tüketildiğinde, öksürük, bronşit, nefes darlığı, farenjit, KOAH gibi hastalıklara iyi gelir. Zencefil, ağızdan alınan mikropları da yok eder. Grip ve nezleye yakalanma olasılığını azaltır. Vücut direncini artırarak, kış aylarında vücudu ısıtır” şeklinde açıklamalarda bulunmuşlardır.

Bahar mevsiminden kış aylarına geçiş döneminde, insanların sert hava koşullarından etkilendiği gözlenmektedir. Bu nedenle, aktarlara olan ilginin arttığını ve alternatif tıbbın ön plana çıktığını söyleyen uzmanlar, bu dönemde insanların genellikle ıhlamur, kış çayı, tarçın ve zencefil gibi ürünleri tercih ettiğini belirtmişlerdir. “İnsanlar arasında yanlış bir algı vardır. Genellikle kış çayının grip olduğumuzda tüketildiği düşünülür, ancak aslında tam tersidir. Kış çayı, vücut bağışıklığını ve direncini güçlendirmek için tüketilmesi gereken bir içecektir” şeklinde konuşarak bu konuda yanlış bilinenleri düzeltmişlerdir.

Kayseri’deki ambulans servisi, 5 ilin toplam nüfusundan daha fazla hasta taşıdı

Sıradaki haber:

Kayseri’deki ambulans servisi, 5 ilin toplam nüfusundan daha fazla hasta taşıdı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.