h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Kış mevsimi boyunca farklı isimlerle devam eden üst solunum yolu enfeksiyonları

Kış mevsimi boyunca farklı isimlerle devam eden üst solunum yolu enfeksiyonları

Uzmanlar, üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarının kış boyunca sürebildiğini, bitkisel çaylar, antioksidanlar ve Omega-3 takviyesinin önemli olduğunu belirtiyor. Ateşin 3 günden fazla sürmesi durumunda doktora başvurulması gerektiği vurgulanırken, ilaçların yanı sıra C ve D vitamini ile çinko takviyesi, ıhlamur, zencefil, ekinezya, yeşillik ve yoğurt tüketimi öneriliyor. Kronik kullanım için Omega-3 ve probiyotik tüketimi bağışıklığı korumada önemli.

“Yaz sezonunun bitmesiyle birlikte üst solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat çeken uzmanlar, bu rahatsızlıkların kış boyunca devam edebildiğini belirtiyor. 2022 ve 2023 yılında yaşanan durumun bu kış daha sık görüldüğü ve hasta kalma süresinin uzadığı ifade ediliyor. Uzmanlar, ilaçların yanı sıra bitkisel çaylar, antioksidanlar ve Omega-3 tüketiminin üst solunum yolu enfeksiyonlarının süresini ve şiddetini azaltmada yardımcı olduğunu dile getiriyor. Bu nedenle, hastaneler ve polikliniklerde yoğunluğun yaşandığı görülüyor.

Uzmanlar, enfeksiyonların farklı isimlerle kış boyunca devam etmesinin insanların sağlığını etkilediğini vurgularken, “Ateş, üst solunum yolu enfeksiyonlarının yaygın bir semptomudur ve 3 günden fazla sürerse bir doktora başvurulması önemlidir. Nefes darlığı ve göğüs ağrısı gibi belirtiler varsa, yine doktorunuzla iletişime geçmeniz gerekmektedir. Uzun süren ateş, nefes darlığı ve şiddetli göğüs ağrısında kan tetkiki ve görüntüleme tetkiklerinin yapılması önerilmektedir. Ayrıca, doktorunuzun verdiği ilaçların yanı sıra evde ve işyerinde alınabilecek bazı önlemler de bulunmaktadır. C ve D vitamini ile çinko takviyeleri, ıhlamur, zencefil, ekinezya, hatmi çiçeği ve kekik gibi bitki çayları faydalı olabilir. Limon, sirke, yeşillik içeren salatalar ve yoğurt tüketimi de antioksidanlar ve virüslerle mücadele eden hücreleri destekleyici öğeler içermektedir. Bu tür enfeksiyonlar bazen isim değiştirse de tüm kış boyunca devam edebilir. Kronik kullanım için özellikle Omega-3 tüketimi, probiyotik alımı, bağırsak sağlığı ve bağışıklık sistemini koruma konusunda hastalara öneriler arasında yer almaktadır” şeklinde konuştu.

Sarıgöl’de 46 kişi kan bağışında bulundu

Sıradaki haber:

Sarıgöl’de 46 kişi kan bağışında bulundu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.