h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Kışın gelmesiyle birlikte doğal bal talebi arttı

Kışın gelmesiyle birlikte doğal bal talebi arttı

Kahramanmaraş'ta doğal bal üretim ve satışı yapan bir balcı, Mejda balının astım ve bronşiti olanlara faydalı olduğunu belirtiyor. Dulkadiroğlu ilçesinde faaliyet gösteren 73 yaşındaki Nusret Sapsız, balın doğal antibiyotik özelliklerine dikkat çekiyor ve hastalıklara şifa olduğunu vurguluyor. Sapsız, özellikle Mejda balının bronşit ve soğuk algınlığına iyi geldiğini ifade ederken, küçük çocuklar için harnup balını tavsiye ediyor. Kahramanmaraş'ta kekik ve kefen balının da üretildiğini aktarıyor.

Kahramanmaraş’ta doğal bal üretimi ve satışı yapan bir bal üreticisi, Mejda balının astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına iyi geldiğini söyledi. Havaların soğumasıyla birlikte grip ve soğuk algınlığı şikayetlerinin artması nedeniyle insanlar doğal besinlere yönelmeye başladı. 45 yıldır bal satışı yapan 73 yaşındaki Nusret Sapsız, doğal antibiyotik olarak nitelendirilen ve birçok hastalığa şifa olan balın talebinin arttığını belirtti. Kendisi de bir dönem aktif arıcılık yapan Sapsız, arının nektarda ürettiği balın çeşitlilik gösterdiğini ifade etti. Bu çeşitlilik içinde hafif bal, ağır bal ve hastalıklara şifa olan ballar da bulunduğunu belirtti. Sapsız, mevsimlere göre balın kullanılmasının daha fazla fayda sağladığını dile getirdi. Örneğin, kış aylarında çocuklara ıhlamur ve Mejda balının verilebileceğini söyleyen Sapsız, Mejda balının şeker oranının en düşük olan bal olduğunu belirtti. Bu nedenle şeker hastalarının da bu balı tadımlık olarak tüketebileceğini ekledi. Nusret Sapsız, Mejda balının astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıkları için çok faydalı olduğunu vurguladı. Soğuk havalarda bu balı tercih etmek gerektiğini belirtti. Ayrıca küçük çocuklara harnup balının kan yapıcı özelliği nedeniyle tavsiye edildiğini söyledi. Kahramanmaraş’ın dağlarında kekik ve kefen balının da üretildiğini belirten Sapsız, sofralık bal olarak herkesin tüketebileceği kekik ve kefen balını da önerdi.

Denizlispor’un futbolcusu, burnu 3 farklı yerden kırıldığı için acil bir ameliyat geçirdi

Sıradaki haber:

Denizlispor’un futbolcusu, burnu 3 farklı yerden kırıldığı için acil bir ameliyat geçirdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.