h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Kulak Burun Boğaz uzmanından önemli uyarı: “Tekrarlayan solunum yolu enfeksiyonunun sebebi geniz eti!”

Kulak Burun Boğaz uzmanından önemli uyarı: “Tekrarlayan solunum yolu enfeksiyonunun sebebi geniz eti!”

Kulak burun boğaz uzmanı Dr. Yunus Karadavut, geniz eti ve bademcik ameliyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Geniz etinin fazla büyümesi sonucu burun tıkanıklığı, horlama, üst solunum yolu enfeksiyonları gibi şikayetler ortaya çıkabilir. Cerrahi tedavi gereken durumlarda ise geniz eti veya bademcik ameliyatı önerilir. Bu ameliyatlar 3 yaşından sonra yapılması tercih edilir. Geniz eti ameliyatı 15 dakika, bademcik ameliyatı ise 30 dakika sürer ve hastalar hızlı bir şekilde iyileşir. Yarıyıl tatili, ameliyat için en uygun dönemlerden biridir.

Liv Hospital Samsun Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Yunus Karadavut, çocuklarda geniz eti ve bademcik ameliyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Geniz etinin büyümesine bağlı olarak ortaya çıkan belirtileri anlatan Dr. Karadavut, burun tıkanıklığı, ağız açık uyuma, horlama, uyku apnesi, üst solunum yolu enfeksiyonları, diş, yüz ve çene gelişiminde bozukluklar, orta kulak iltihapları, işitme kaybı gibi durumların oluşabileceğini söyledi. Bu tür durumlarda cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Karadavut, ayrıca bademcik iltihabı, bademcik apsesi, horlama, uyku apnesi gibi sorunlarda da ameliyatın önerilebileceğini belirtti. Bademcik ve geniz eti ameliyatlarının 3 yaşından sonra yapılmasının daha uygun olduğunu vurgulayan Karadavut, yılın ikinci yarısı olan yarıyıl tatilinin ise bu ameliyatlar için en uygun dönemlerden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Kış mevsimi boyunca farklı isimlerle devam eden üst solunum yolu enfeksiyonları

Sıradaki haber:

Kış mevsimi boyunca farklı isimlerle devam eden üst solunum yolu enfeksiyonları

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.