h Dolar 34,0125 % -0.17
h Euro 38,0469 % -0.17
h Sterlin 45,3308 % 0.63
h Altın (Gr) 2.833,57 %1,11
h BIST100 9.975,61 %2,06
a

Lodos Tehlikesinden Uzman İlgün Uyarıyor

Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Müjde İlgün, lodoslu havalarda soba yakmayı ve sobalı odada uyumayı kesinlikle önermediğini belirtti. Karbonmonoksit gazı zehirlenmelerinin, soba, kombi ve bacaların yanlış kullanımı sonucu meydana geldiğini vurgulayan İlgün, alçak basınçlı havalarda tehlikenin arttığına dikkat çekti. İlgün, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı önlemler alınması gerektiğini de söyledi ve bunların bazılarını şu şekilde sıraladı: cihazların düzenli olarak kontrol edilmesi, uygun baca deliği ve havalandırma sağlanması, yakıtın üstten yanması için sobaların düzenli olarak temizlenmesi, sobaya yatmadan önce yakıt konmaması gibi. Sobaların yanmasının engellenmesi, karbonmonoksit gazının zararlı etkilerini azaltacaktır.

Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Müjde İlgün, karbonmonoksit gazı zehirlenmeleri hakkında önemli uyarılarda bulundu. İlgün, lodoslu havalarda soba yakılmaması ve sobalı odada uyumamanın kesinlikle gerektiğini söyledi. Arızalar, kullanım hataları ve ihmaller sonucunda meydana gelen karbonmonoksit gazı zehirlenmelerinin alçak basınçlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaşabileceğine dikkat çeken İlgün, günümüzde özellikle lodos rüzgarının etkisiyle birlikte birçok kişinin karbonmonoksit gazından zehirlendiğini belirtti.

Karşılaşabilecekleri tehlikelere karşı vatandaşların bilinçli olmaları gerektiğini vurgulayan İlgün, soba, kombi, şofben ve bacaların düzenli olarak kontrol edilmesi, baca deliği ve havalandırmanın yeterli olduğunun kontrol edilmesi, karbonmonoksit zehirlenmesinin belirtilerine ve yapılması gerekenlere ilişkin bilgi sahibi olunması gerektiğini ifade etti. Ayrıca İlgün, kömürlü sobalarda üstten yakıt takviyesi yapılmaması ve sobanın aşırı doldurulmaması gerektiğini, yatmadan önce de sobaya yakıt eklenmemesi gerektiğini söyledi. Özellikle lodoslu havalarda sobalı odalarda uyumanın kesinlikle kaçınılması gerektiğini vurgulayan İlgün, ayrıca bacaların ve çatıların doğru bir şekilde konumlandırılması, varsa karbonmonoksit kaçağı şüphesi durumunda hemen tehlikeli alanın terk edilmesi, hastaneye başvurularak gerekli sağlık kontrollerinin yapılması gerektiğini belirtti. İlgün, “Soba değil, ihmal öldürür” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yenişehirlioğlu, Akhisar için yeni hastane müjdesi veriyor

Sıradaki haber:

Yenişehirlioğlu, Akhisar için yeni hastane müjdesi veriyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.