h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Mesane kanseriyle ilgili yaygın yanlış anlamaların doğruluğunu ortaya koyuyoruz

Mesane kanseriyle ilgili yaygın yanlış anlamaların doğruluğunu ortaya koyuyoruz

Özel Denizli Tekden Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ali Gürağaç, erkeklerde ve kadınlarda görülen mesane kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekiyor. Halk arasında doğru bilinen yanlışları anlatan Dr. Gürağaç, mesane kanserinin cerrahi tedavisi ile erken evrelerde tamamen ortadan kaldırılabildiğini belirtiyor. Ayrıca, mesane kanserinin sadece erkeklerde değil, kadınlarda da görülebildiğine vurgu yapılıyor. Sigara içmenin kanser riskini arttırdığı bilgisi de paylaşılıyor.

Özel Denizli Tekden Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ali Gürağaç, mesane kanserinin erken teşhisinin önemini vurgulayarak, halk arasında doğru bilinen yanlışları açıkladı. Gürağaç, kanser türleriyle ilgili bilgi kirliliğinin hastalığın erken teşhisini ve tedavisini zorlaştırdığını belirtti. Mesane kanseri hakkında yaygın yanlışlardan birinin cerrahi tedavinin kanserin yayılmasına yol açtığına dair bir inanış olduğunu söyleyen Gürağaç, bunun kesinlikle yanlış bir bilgi olduğunu ifade etti. Erken evrede yakalanan mesane kanserinin tamamen ortadan kaldırılabildiğine dikkat çeken Gürağaç, cerrahi tedavinin hastaların sağlığını olumsuz etkilemediğini ve kanserin yayılmasını engellediğini vurguladı.

Mesane kanserinin sadece erkeklerde görülmediğini belirten Gürağaç, yapılan araştırmalarda erkeklerde daha sık rastlandığını ancak kadınlarda da görülebileceğini söyledi. Sigara içme oranının erkeklerde daha yüksek olmasının mesane kanseri riskini artırdığını belirten Gürağaç, kadınların da sigara içiyorsa ciddi risk altında olduğunu ifade etti.

İyi huylu mesane tümörlerinde tedavi planlamasına ihtiyaç olmadığının doğru olmadığını söyleyen Gürağaç, tümörün iyi huylu ya da kötü huylu olduğunun patolojik verilerle belirlenebileceğini dile getirdi. İyi huylu tümörlerde düzenli takip yapılması gerektiğini belirten Gürağaç, tedavi almalarının gerekmediğini ancak bir uzman kontrolünde olmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Mesane kanserinin sadece sigara içenlerde görüldüğü bilgisinin doğru olmadığını belirten Gürağaç, sigaranın riski artırdığını ancak çeşitli kimyasallara maruz kalmanın da mesane kanseri riskini artırdığını söyledi.

AstraZeneca ve Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, işbirliği protokolüne imza attı

Sıradaki haber:

AstraZeneca ve Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, işbirliği protokolüne imza attı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.