h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Prof. Dr. Tevfik Özlü: Nezle veya grip hafife alınırsa sonuçlar üzücü olabilir

Prof. Dr. Tevfik Özlü: Nezle veya grip hafife alınırsa sonuçlar üzücü olabilir

Göğüs Hastalıkları Uzmanı, Prof. Dr. Tevfik Özlü, viral solunum yolu enfeksiyonlarının arttığını belirtti. Özellikle 5 yaş altı ve 65 yaş üstü ile kronik hastalığı olan kişilerde enfeksiyonun ağır seyredebileceğini ve komplikasyonlara neden olabileceğini vurguladı. Enfekte kişilerin topluma karışmaması, evde istirahat etmeleri ve maske takmalarının önemini vurguladı.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, viral solunum yolu enfeksiyonları hakkında uyarılarda bulundu. Zatürree, solunum yetmezliği gibi ciddi komplikasyonların ortaya çıkabileceği bu enfeksiyonların özellikle kronik hastalığı olan ve yaşlı kişilerde ağır seyrettiğini belirten Özlü, hastaların ikinci atağı ciddiye alarak hekime başvurması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, viral enfeksiyon taşıyan kişilerin topluma karışmaması ve önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.
Özlü, viral solunum yolu enfeksiyonlarının genç ve sağlıklı kişilerde genellikle hafif semptomlarla seyrettiğini ancak belirtilerin çok ağır olması durumunda bir uzmana başvurulması gerektiğini söyledi. Sağlam kişilerin hastalık semptomları gösteren kişilerle temas etmemesi, kalabalık ortamlardan uzak durması ve sık sık ellerini yıkaması gerektiğini de hatırlattı. Uzman, bu önlemlerin salgının yayılmasını büyük ölçüde engelleyebileceğini belirtti.

Lenfödem tedavisinde bandajlama, masaj ve egzersiz yöntemleri uygulanıyor

Sıradaki haber:

Lenfödem tedavisinde bandajlama, masaj ve egzersiz yöntemleri uygulanıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.