h Dolar 34,2921 % 0.16
h Euro 37,1878 % 0.16
h Sterlin 44,5387 % 0.01
h Altın (Gr) 3.006,72 %-0,15
h BIST100 8.872,85 %1,81
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Salgın sürecinde çocuklar gripten en çok etkilenen grup oldu

Salgın sürecinde çocuklar gripten en çok etkilenen grup oldu

Salgın döneminde gripten daha çok etkilenen çocukların tedavi için antiviral ilaçlara ihtiyaç duyduğunu belirten Dr. Buket Taneri, grip aşısı yaptırmanın en etkili yöntem olduğunu söyledi. Çocukların kalabalık ortamlardan ve hasta kişilerle temasından kaçınması gerektiğini vurgulayan Taneri, hijyenin önemine dikkat çekti. Grip belirtileri görülen çocukların en kısa sürede doktora başvurması gerektiğini ifade etti.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Buket Taneri: Salgın Döneminde Çocukların Gripten Daha Çok Etkilendiğini Söyledi

Dünyada en sık görülen enfeksiyonlardan biri olan influenza (grip) konusunda Medicana Sağlık Grubu doktorlarından Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Buket Taneri uyarılarda bulundu. Salgın döneminde çocukların yetişkinlere oranla daha fazla etkilendiğini belirten Dr. Taneri, grip salgını hakkında önemli bilgiler verdi.

Dr. Taneri, solunum yolu enfeksiyonlarının çoğundan daha ciddi sonuçlara yol açan influenza hastalığının çocukları daha çok etkilediğini söyledi. Salgın döneminde, çocukların grip nedeniyle daha fazla etkilendiğini gözlemlediklerini belirten Dr. Taneri, bu konuda acil tedbirler alınması gerektiğini vurguladı. İlaç tedavisi için antiviral ilaçların bulunduğunu belirten Dr. Taneri, tanının ilk 24-48 saat içinde konulması ve tedaviye hemen başlanması gerektiğine dikkat çekti. Erken tedavi ile antiviral ilaçların etkili olduğunu söyleyen Dr. Taneri, tedavinin gecikmesi durumunda hastalığın komplikasyonlarının ortaya çıkabileceğini ve hatta ölümlere yol açabileceğini ifade etti.

Dr. Taneri, virüsün hava yoluyla damlacıklarla bulaştığına dikkat çekerek, bu nedenle grip sezonunda kalabalık ve toplu ortamlardan uzak durmanın önemine vurgu yaptı. Ayrıca hasta kişilerle temastan kaçınılması, hijyen kurallarına uyulması ve sık sık el yıkama alışkanlığının çocuklara kazandırılması gerektiğini belirtti. Yatak istirahati, bol sıvı tüketimi ve dengeli beslenme gibi faktörlerin de hastalığın tedavisinde önemli bir rol oynadığını söyledi.

Dr. Taneri, grip aşısının en etkili yöntem olduğunu hatırlatarak, Dünya Sağlık Örgütü’nün her yıl grip aşısının önemine dikkat çektiğini ifade etti. Bahsedilen belirtilerin çocuklarda görülmesi durumunda hemen doktora başvurulması gerektiğini belirten Dr. Taneri, gerekli testlerin yapılıp tedaviye hızla başlanması durumunda komplikasyonların önlenebileceğini sözlerine ekledi.

Vakit.com.tr olarak okuyucularımızı grip salgını konusunda bilinçlendirmek amacıyla bu önemli konuyu ele aldık. Çocukların grip döneminde daha fazla risk altında olduğunu unutmayarak, gerekli tedbirleri almanızı ve çocuklarınıza grip aşısı yaptırmanızı öneriyoruz.

Sünnet için en uygun zaman yarıyıl tatili olarak belirlendi

Sıradaki haber:

Sünnet için en uygun zaman yarıyıl tatili olarak belirlendi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.