h Dolar 34,0816 % 0.15
h Euro 38,1569 % 0.15
h Sterlin 45,3424 % -0.02
h Altın (Gr) 2.832,21 %0,12
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Sıradan kırsal yaşamında bulunan kadınlara yönelik sağlık farkındalığı eğitimi verilecek.

Sıradan kırsal yaşamında bulunan kadınlara yönelik sağlık farkındalığı eğitimi verilecek.

Mersin Erdemli ilçesindeki kırsal mahallelerde kadınlara farkındalık eğitimi düzenleniyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen eğitimlerde, temel yaşam desteği, kansızlık, HPV, Alzheimer ve ağız sağlığı gibi konular ele alınıyor. Ayrıca, kadınlar için sabun yapımı atölyesi düzenleneceği belirtiliyor. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalından Prof. Dr. Handan Birbiçer ise kalp masajı gibi ilk yardım konularında eğitim vererek halkı bilinçlendirmeyi amaçladıklarını ifade ediyor. Eğitimlere katılan kadınlar ise verilen bilgilerden memnuniyetlerini dile getiriyor.

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı kırsal mahallelerde kadınlara yönelik farkındalık eğitimi verilmeye başlandı. Tömük Mahallesi’nde gerçekleşen eğitimde, haftalar boyunca ‘Kırsal Bölge Kadın Eğitim Bilgilendirme ve Güçlendirme Sunumları ve Atölye Çalışmaları’ düzenlenecek. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikte, kadınlar temel yaşam desteği ve kadınlarda kansızlık nedenleri ve belirtileri konularında eğitim alacak. Ayrıca ilerleyen süreçte HPV, Alzheimer, ağız ve diş sağlığı konularında da bilgilendirme yapılacak. Eğitimler sonrasında ise kadınlar, aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla ‘Sabun Yapımı’ atölyesine katılacak.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Handan Birbiçer ise eğitimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Birbiçer, uzun süredir mesleğinin bir parçası olan kalbi yeniden canlandırma eğitimlerini profesyonel sağlık ekipleriyle birlikte halka da vermek istediklerini belirtti. Vatandaşların kalbi duran bir kişiye yapabilecekleri müdahaleler konusunda bilinçlenmesini hedeflediklerini söyleyen Birbiçer, “Hayata El Ver” etkinlikleriyle bu amaç doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Eğitimlere katılan kadınlar da aldıkları eğitimden memnuniyetlerini dile getirdi. İlemin Mahallesi’nden katılan Dudu Başkurt, yapılan eğitimler sayesinde kadınların gelişim gösterdiğini söyledi. Eğitimde kalp masajı ve acil durumlarda yapılması gerekenlerin anlatıldığını belirten Başkurt, hastaların durumlarına baktıklarında korkmamaları gerektiğine dair önemli bilgiler aldıklarını ifade etti. Bir başka katılımcı olan Birsen Geğişmen ise eğitimi çok beğendiğini ve değerli bilgiler edindiğini belirtti. Ulaşım imkanlarının kısıtlı olduğu köylerinde düzenlenen eğitimlere araçla getirildiklerini belirten Geğişmen, kadınların sadece ev işleriyle sınırlı olmadığını ve kendilerinin de değerli olduğunu öğrendiklerini aktardı. Ayrıca Geğişmen, bu tür eğitimlere katılmanın herkese tavsiye ettiğini sözlerine ekledi.

Ara tatilde dikkat edilmesi gereken bir konu: Bilgisayar kullanımıyla gelen göz yorgunluğu!

Sıradaki haber:

Ara tatilde dikkat edilmesi gereken bir konu: Bilgisayar kullanımıyla gelen göz yorgunluğu!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.